Dračí návrat

Vstupte spolu s bobříkem cizích světů do jednoho ze světů, ve kterém již brdy dojde k návratu draků. Kdo je autorem tohoto příběhu se však můžete jen dohadovat. Zůstává ukryt za maskou anonymity.

-*-

Náš příběh se odehrává v daleké a tajuplné říší jednorožců. V horské vesničce několik kilometrů od hlavního města žil mladý jednorožec. Jmenoval se Jü a celý svůj dosavadní život zasvětil drakům. Již po staletí se v říší jednorožců tradovaly příběhy s dračí tématikou, a právě tyto dračí pohádky mu před spaním vyprávěla jeho maminka. Díky nim se zamiloval do draků a toužil se s nimi setkat na živo. O svém dračím snu pověděl několika spolužákům. Ti se mu však vysmáli a považovali Jüa za blázna. Draci byli totiž v říši jednorožců považováni za nečistá zvířata nehodna jednorožcům. Dračí příběhy tak téměř vždy končily dračí smrti.  Jü tuto skutečnost nevěděl, neboť jeho maminka dračí příběhy upravila a přidala jim šťastný konec.

Maminka byla taktéž jedinou bytostí, která Jüa podporovala v jeho dračí zálibě a snu. Společně plánovali dobrodružnou cestu do hor, ke které bohužel již nedošlo. Jüova maminka totiž před rokem tragicky zahynula a Jü zůstal úplně sám. Měl před sebou těžké rozhodnutí. Buď bude muset zanechat školu a najít si práci, nebo vezme veškeré své úspory a vydá se na cestu za draky.  Nakonec se rozhodl srdcem a vypravil se na dalekou cestu do hor.

Cesta byla náročná a trvala několik dní. Z maminčina vyprávění věděl, že se draci ukrývají na nejvyšší hoře Yue a za běžného dne jsou pro jednorožce neviditelní. Na místo jejich možného výskytu dorazil pátý den v poledne a musel počkat až se setmí. Bedlivě pozoroval okolí, ale žádného draka nezahlédl. Rozhodl se dát drakům druhou šanci a počkal na druhou noc. Ani tehdy se nic nestalo a draci se neobjevili. Pokračovala to stále dokola a po šesté neúspěšné noci to chtěl Jü vzdát. V tu chvíli se mu vybavilo maminčino vyprávění:

„Teprve až na obloze uvidíš souhvězdí Draka, bude možné spatřit ta krásná stvoření“.

Jü věděl, že je potřeba počkat na správné postavení hvězd. Jeho trpělivost se mu vyplatila, neboť první noc, kdy se na obloze objevilo ono souhvězdí, se mu draci ukázali ve své plné kráse. S draky se brzy skamarádil a každou noc vyprávěl jim o svém životě a zesnulé mamince. Draci mu na oplátku pověděli jejich příběh, o tom, jak je před několika set lety jednorožci zahnali do hor. Jü byl překvapen a zklamán. Rozhodl se vzít věci do svých rukou a přemluvil draky, aby se s ním společně vrátili.

Cesta domů byla ještě náročnější než předtím, bylo totiž možné cestovat jen v noci. Po pár dnech dorazili do hlavního města a Jü ihned běžel za králem jednorožců. Povyprávěl mu o jeho cestě do hor a setkání s jednorožci. Král byl překvapen a velmi zvědavý. Nikdy totiž neviděl jednorožce a chtěl se s nimi setkat. Stačil mu jediný pohled a do draků se zamiloval. Zvěsti o dracích v hlavním městě se postupně roznesly do dalších měst a vesnic a do hlavního města proudil dav zvědavých jednorožců. Všichni byli uchváceni dračí krásou, a tak bylo rozhodnuto. Říše jednorožců měla od této chvíli nové spolu obyvatele – draky. Přes den vládli jednorožci a v noci zase draci.

Zároveň došlo k úpravám dračích příběhů o což se postaral malý Jü. Všechno nakonec dobře dopadlo a po dalších tisíc let se v říší tradovaly příběhy o přátelství jednorožců a draků.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *