Alice: Den v ZOO

Autor: Felix Stone

„Konečně doma.“
Jen co si to Alice pomyslela, začal zvonit v kuchyni telefon. Vypla vodu, pod níž se utápěla v myšlenkách na předešlé dny, a pomalu se vyloudala ze sprchy. Otřela si celé nahé tělo ručníkem s monogramem hotelu TØT.
Vytáhla ze skříně nové spodní prádlo v černé barvě a začala se oblékat. Když byla téměř hotová, telefon zazvonil znovu. Bezděčně sebou cukla a pomyslela si: „Zase další práce…“

Přešla do kuchyně, zvedla telefon z kuchyňské linky a odpověděla do sluchátka: „Prosím?“
Z druhého konce se ozval chraplavý hlas. „Dobrý den, dovolal jsem se do detektivní kanceláře slečny Alice?“

Po krátkém rozhovoru Alice zjistila, že muž se jmenuje Rico. Ten přišel nedávno o bratra, kterého někdo zabil. Policie případ odložila pro nedostatek důkazů. Alice tedy práci přijala, protože byla nadmíru dobře ohodnocena, stejně jako z důvodu, že nesnáší odfláknutou práci policie.

Hodila na sebe černý kabátek a vysoké kožené boty a vyrazila ze svého bytu na ulici, kde si stopla prvního taxíka. Nastoupila a poprosila o odvoz k ZOO.

Na ulici na ni ihned čekal pan Rico. Při zastavení taxi přispěchal a otevřel Alici dveře. „Gentleman,“ pomyslela si Alice. Hned po vystoupení jí dal obálku s informacemi, zaplatil polovinu domluvené ceny a odspěchal do blízké ulice.

Alice si sedla na lavičku před vchodem ZOO, rozbalila obálku a četla:

Dobrý den, detektive,
Zde jsou informace, které mám k dispozici o vraždě mého bratra. Jmenoval se Sulum a byl zabit právě v této zoologické zahradě. V hadím teritoriu. Přivolaná ochranka viděla podezřelého muže utíkat, měl na sobě oblečení údržby.
Pravděpodobně se bude jednat o člověka, který pracuje v Zoo. Nejspíše bude i vědět hodně věcí o hadech, protože můj bratr byl zabit nožem, na kterém byl hadí jed.

Pokud budete mít informace o vrahovi, najdete mě na adrese: Slunečná 825.

Alice sbalila dopis a dala si ho do kapsy. Vydala se jako každý normální člověk ke kase s lístky. Koupila si dospělou vstupenku a bez okolků zamířila do hadího teritoria.

Prošla vchodovými dveřmi a dále do místnosti pokračovala mezi prosklenými vitrínami s různými druhy hadů, nad kterými krčila nosem. Zvířata nemusí a hady ještě o to méně.

Prošla okolí, prozkoumávala, jestli něco nezůstalo po vrahovi na místě činu. Bylo tam mnoho lidí, ale nakonec přece jen nic nenašla. Vykročila tedy ke dveřím vstupu pro personál, kde se nenápadně vloudila dovnitř.

Ihned co prošla vstupem ji zalil studený pot. V malé, špatně osvětlené místnosti seděl muž přivázaný na židli. Kolem sebe měl po zemi roztroušené jedovaté hady. Škrtiči mu lezli po těle a byl celý napuchlý. Vzadu v místnosti stál muž v modré uniformě údržby.

Alice sáhla po pistoli, ale muž jen s klidem řekl, ať to ani nezkouší. Mířil na ni pistolí a Alice tak byla bezbranná. Přemýšlela, co bude dělat. Muž se přes hady přiblížil k Alici a odebral jí zbraň. Svázal jí ruce za záda a posadil ji na židli vedle mrtvého muže, poté ji udeřil do hlavy a její svět zčernal. 

Když se Alice probudila, hadi se plazili po ní. Žádný ji zatím však nekousl. Zjistila, že leží na překlopené židli na zemi. Za zády si sáhla do zadních kapes a našla zapalovač. Pomalu přepálila pouta. Pod mrtvým mužem nalezla svíčku. Tu ihned zapálila a odháněla pomocí ní hady.

Když kolem sebe udělala dost místa, svíčku dala doprostřed místnosti, sedla si za dveře a čekala s kusem železa v ruce. Čekala, až se vrátí její oběť.

Muž vstoupil po dvou hodinách a při příchodu si všiml svíčky, jak osvětluje místnost. Zareagoval rychle a bez rozmyšlení. Ohnal se za roh dveří a udeřil Alici pěstí. Ta se svezla na zem, ale taktéž i jeho stáhla sebou.

Chvíli se převalovali po zemi, když v tom Alice vzala svíčku a roztátý vosk s ještě hořícím knotem mu vrazila do oka. To už nemohl rozdýchat a chytl se za oko. Alice vzala kus provazu a padoucha svázala. Telefonem zavolala policii, aby si zločince sebrala.

Po tomto dobrodružství šla Alice na slíbenou adresu, kde na ni čekal Rico. Ten jí po vyslechnutí příběhu dal zbytek peněz a ještě něco navíc. Sám ji odvezl domů.

Poté Alice vstoupila do svého domu a začala pomalu odhazovat oblečení na podlahu. Kabát, boty a posléze i spodní prádlo. Nyní sebou již sekla do postele, aniž by si vlezla pod studenou sprchu.


Redakční úpravy provedla Helenia Kukková.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *