* Úplňkové čtení 3/19 *

Milí čtenáři, vážení spisovatelé,
drazí návštěvníci čítárny Pod vrbou,

první jarní den je i prvním jarním úplňkem. Keltská Ostara kola roku tak získává širší rozměr. A čítárna přináší v tomto magickém čase shrnutí všeho, co se mezi proutím vrby odehrává…

*

Není žádnou novinkou, že Sub Salix tepe v rytmu Spisovatelského klání. Tato unikátní soutěž má přesně dané zadání a autoři posílají postupně 4 kapitoly svého příběhu. Prozatím se klání účastní 9 pisálků, kteří se drží a pokořují jednu kapitolu za druhou. S odvahou a odhodláním se pouští do všech nástrah, které jim jejich příběh přináší. Vždyť kdo by se nechtěl stát opravdovým spisovatelem!

Pojďme se podívat na zoubek jednotlivým příběhům. Každý je úplně jiný, přestože mají dle zadání shodnou strukturu. Můžete si tak vybrat, který vás nejvíc zaujme a osloví… Tady jsou:

Anyon – město magie. Podle názvu asi nepřekvapí, že se tento příběh odehrává v magickém městě Anyon. Hlavními aktéry jsou právě mágové, kteří mají na práci leccos důležitého… A práce jim bude jen přibývat.

Evropa – Nový svět. Sci-fi zasazené do neobvyklé postapokalyptické situace. Hlavní hrdinka musí vykročit ze své komfortní zóny, protože zkrátka není zbytí. Ale povede se jim zachránit jejich město?

Jen jednou člověkem. Když si přátelé přestávají rozumět a obchodní zájmy převáží etickou stránku věci… Jak pochopit a být pochopen, když mluvíme každý jinou řečí?

Nebezpečná láska. Začít si něco s profesorem, to si už samo o sobě říká o malér. Začalo to jako sázka, ale co bude dál, když se to všechno vymkne z rukou?

Nevinná tvár. Povídka nevhodná pro čtenáře mladší 12 let, obsahuje vulgarismy a násilné scény. Kam až člověk nechá zajít ponižování a ústrky? A lze vůbec najít řešení v bezvýchodné situaci?

Probuď se, nebo zemřeš. Fantasy o dvou rozdílných bratrech, o ovládání svých silných i slabých stránek a o magii.

Pronásledovaná. Knihomolka objeví v knihkupectví… jak jinak, knihu. Tahle je ale trochu jiná a hned po přečtení prvních řádků je jasné, že to nebude jen tak.

Učedník Smrti. Co uděláte, když se váš dokonalý život zhroutí a nezbyde z něj vůbec nic? Hlavní hrdina před sebou vidí jen jednu jedinou možnost. A rozhodne se.

Život s koňmi. Příběh o prastarých rodinných tajemstvích, které mají děsivé následky do současnosti. Velmi reálné fantasy.

*

Jak vidno, je opravdu z čeho vybírat. Tak už se nenechte rušit, nalistujte to pravé čtení pro vás a pak potěšte autory komentářem, jistě to ocení!

Za všech okolností dobré čtivo 
přeje Helenia Kukková

PS: V dubnu se těšte, hlavně vy, co rádi drabblujete… Něco se chystá. 😉

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *