* Úplňkové čtení 11/18 *

Milí čtenáři, vážení spisovatelé,
drazí návštěvníci čítárny Pod vrbou,

dnes pár minut po půl sedmé ráno Měsíc završil svou pravidelnou pouť a ukázal se nám v celé své kráse. Kdo měl to štěstí a viděl ho skrz sněhové mraky a ranní mlhu, jistě nám to dosvědčí. Pro ty méně šťastlivé z nás je tu alespoň šéfredaktorčino úplňkové čtení…

Začnu smutnější zprávou. Možná jste si všimli, že slečna Áine Adair opustila hrad a s ním i čítárnu – mudlovské povinnosti jsou neúprosné. Ještě jednou děkuji za všechnu úžasnou a pečlivou korektorskou práci, kterou za měsíce v čítárně odvedla.

O to aktuálnější je naše poptávka po korektorech, a to pro český i slovenský jazyk. Pokud máte zájem a chuť se podílet na činnosti Sub Salix, ozvěte se mi. 🙂

*

Dobrých zpráv je naštěstí také dostatek.

Možná jste si všimli, že se Pod vrbou tak trochu paradoxně vždy večer objevují vybrané příspěvky ze soutěže Ranní drabble, kterou vypsala kolegyně Emily Smith. Některé jsou rozjímavé, jiné vyloudí úsměv na tváři, všechny na nás ale dýchnou chladnou a barevnou podzimní atmosférou.

Aby toho podzimu nebylo málo, od zítřka vždy v pravé poledne očekávejte záplavu podzimně zbarvených vrbových lístků, které na vrbě ještě stále drží díky magii haiku, tříveršových básniček, které jste sepsali. Díky!

Každý den se také o něco více otevírá brána do tajemného města. V jednotlivých drabbles je stále možné najít nápovědy, které Vás vedou k poznání, o jaké město se jedná. Když budete vědět, sovinec slečny Eillen McFir Elat je Vám k dispozici.

Pokud jde o povídky na pokračování, vyšla nová kapitola příběhu Netvor a princezna – a brzy se můžete těšit na další. Třetí část povídky Ľalia medzi tŕnim už na Vás také čeká, a možná jste prošvihli i pokračování příběhu Booth. Užijte si je!

*

S končícím listopadem se čítárna dosytosti nadechne chladivého vzduchu, aby byla na prosinec nachystaná Vám i nadále přinášet haldu inspirativního čtiva. Povede se to i díky Vám, například prostřednictvím právě vypsaných soutěží. Aktuálně je znovu obnovená soutěž Tisíc a jeden příběh z pera Eillen McFir Elat – ty nejlepší příběhy se dostanou do rubriky Z paláce Šalamounova. Rubrika se v současné době postupně obnovuje a opravuje, abyste v ní všechny starší příspěvky našli zase jako nové.

Nepřehlédněte soutěž Nedokončené poklady, která bude postupně zpřístupňovat povídky, které jejich autor či autorka už nechce dokončit – a tu šanci budete mít právě Vy. V prvním kole na svá pokračování čekají povídky V hlubinách temna a Rozhodnutí. Napište je!

Do třetice všeho dobrého mi nezapomeňte namalovat trefné obrázky do soutěže Hogwarts‘ Story Cubes, abych mohla od nového roku už jen zběsile házet kostkami a vypisovat nová zadání pro příběhy. 😉

*

Až to budete všechno mít, připravte si znovu brky a zásobu inkoustu, nalaďte předvánoční náladu a napojte se na svůj zdroj inspirace, protože už 1. prosince se otevře možnost to vše zužitkovat. A ne jen tak do větru, kdepak. Tentokrát budeme psát pro lidi, které máme rádi, pro lidi, kteří jsou pro nás důležití a něco pro nás znamenají. Tentokrát budeme psát dárky… Těšte se!

Milé čtenářky, milí čtenáři,
za všech okolností dobré čtivo přeje
Helenia Kukková

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *