* Úplňkové čtení 2/19 *

Milí čtenáři, vážení spisovatelé,
drazí návštěvníci čítárny Pod vrbou,

vítám Vás u dalšího úplňkového čtení, letos poprvé. Bilanci minulého roku už jsem Vám představila, rozkoukávací leden je za námi. Teď se můžeme podívat, co nás čeká v roce 2019…

*

Nejdřív se však vrátím o pár týdnů zpět, kdy zdi bradavického hradu žily novinařinou a psaným slovem. V pátek 8. února se konal slavnostní večer Udílení novinářských cen za rok 2018. Naše čítárna zde hrála svou roli hned v několika ohledech. Šéfredaktorka zasedala v odborné porotě, která měla na starosti většinu kategorií. Sub Salix byl jedním z periodik nominovaných v kategorii Časopis roku. A to nejpodstatnější – kategorie Umělecký počin roku se naplnila těmi největšími literárními skvosty za uplynulých 12 měsíců.

Nominace za čítárnu najdete na příslušné stránce. Ovšem jak to vše letos dopadlo?

Na medailových pozicích se umístily hned dvě čítárnové akce v kategorii Projekt roku, a to fialový Adventní kalendář (na 2. místě se dvěma hlasy) a Žánrové drabblování (na 3. místě s jedním hlasem). Mezi 11 různými projekty je to vpravdě úžasné!

 

Za vrcholný úspěch ovšem považuji umístění ve čtenářské kategorii Časopis roku – čítárna zde obsadila skvělé třetí místo.

Chtěla bych proto touto cestou poděkovat všem čtenářům, kteří pro čítárnu Sub Salix hlasovali. Vážím si každého z Vás, kteří sem tu a tam nahlédnete, něco si přečtete, zanecháte komentář a nebo rovnou něco napíšete a pošlete… Jen tak dál!

*

Abyste ovšem nemuseli psát jen tak „z voleje“, čeká na Vás několik příležitostí, v nichž budete moci popustit uzdu své fantazii, naplno využít svůj kreativní potenciál a ponořit se do literárního tvoření.

První z nich už dobře znáte – je jí série soutěží s názvem Hogwarts‘ Story Cubes aneb Příběhy z kostek, kde po vzoru mudlovské stolní hry píšete příběhy dle zadání, které padne na obrázkových kostkách. V nejbližších dnech bude vypsáno druhé kolo, těšte se!

Druhou spisovatelskou výzvou je neopakovatelné Spisovatelské klání. Jeho zadání je již nějakou dobu zveřejněno, do konce termínu pro první kapitolu zbývá doslova jen pár dní. Staňte se opravdovými spisovateli a zapojte se!

A ještě jednu příležitost ku psaní tu poodhalím – kolem Velikonoc se budou mít na co těšit milovníci drabbles… Ale co se bude dít, to už se nechte překvapit!

*

Rok 2019 teprve začal, a já jen doufám, že bude literárně alespoň tak plodný, jako ten loňský.

Pomůžete mi s tím? 😉

Milé čtenářky, milí čtenáři,
za všech okolností dobré čtivo přeje
Helenia Kukková

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *