* Úplňkové čtení 2/21 *

Vážení čtenáři, vítejte u úplňkového čtení, ve kterém si připomeneme uplynulé měsíce a podíváme se i na to, co nás v čítárně v blízké době bude čekat.

 

Jak jistě víte, dne 13.2.2021 došlo k vyhlášení výsledků Udělování novinářských cen. V rámci Uměleckého počinu roku soutěžila tři díla, která jste v průběhu loňského roku měli možnost v čítárně číst. Na druhém místě se umístila dvě díla a to Šedá dáma z pera slečny Viljy Carrie Dechant – příběhu, který byl sepsán v rámci Lovu literárních bobříků na literární žánr Městská legenda. Druhým dílem, které získalo stříbrnou příčku, byl příběh Jarní probuzení sepsaný v rámci druhé Vrbové výzvy kolektivem autorů. Na prvním místě se umístily detektivní příběhy Zdánlivé náhody z pera slečny Myker Fae McGarden, které tímto gratulujeme k ocenění Literární počin roku!

 

S radostí též oznamuji, že po loňském Spisovatelském klání II, které získalo ocenění Projekt roku 2019, se čítárně podařilo toto ocenění obhájit. Projektem roku 2020 se stal Lov literárních bobříků. Vítězství to bylo těsné a rozhodl o něm jediný bod. Vážíme si tohoto ocenění a je pro nás závazkem, abychom se s čítárnou dále snažili vymyslet nové zajímavé projekty.

 

Letošní rok jsme zahájili prvním z řad projektů a to Tajným Valentýnem. Každý jste měl možnost sepsat a anonymně věnovat přání ať už spolužákovi, profesorovi či mazlíčkovi. V čítárně se sešlo celkem 45 krásných valentýnek, které již navždy zůstanou uchycené ve vrbových proutcích v sekci Z valentýnských přání.

 

Dále jste si mohli všimnou nově vycházejících děl z per nejen nových studentů, ale i jedné z našich profesorek a to Theresy Veilin Brendi. Její dílo Meridolské povídky – Živlová bouře bude doufejme vycházet pravidelně co dva týdny.

 

Nesmím též zapomenout na soutěž, kterou vyhlásila bývalá šéfredaktorka čítárny – Helenia Kukková. V této soutěži jste měli možnost navrhnout nový náhledový obrázek pro sekci Svitky pergamenu. Rozhodování nad tím, které dílo nakonec bude vítězným, nebylo nic snadného. Nakonec jsme se však shodly a děkujeme tímto slečně Grace Annabeth Reatcher za nádherný náhledový obrázek, který jste možná již zaregistrovali. Pokud však ne, zde si jej můžete prohlédnou v celé jeho kráse.

 

 

Na závěr už jen malé navnadění. Začátkem dubna nás čekají Velikonoce a i k tomuto svátku si čítárna připravila novou akci, která bude probíhat v průběhu měsíce března ve zdech hradu a to v sále Soutěží. Nezapomeňte si tedy danou sekci ohlídat a zapojit se do Velikonočního klání.

Za čítárnu Sub Salix
Eillen McFir Elat

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *