Stromopsaní – Výzva

Navázáno na kapitolu od Adele Dokonalé – Návrat do civilizace?

Když bard otevřel vrzající dveře do hospody, okamžitě si prohlédl prořídlé návštěvníky. Byl tu svalnatý blonďatý krasavec, který se mu představil jako Vikon, asi patnáctiletá černovlasá dívenka jménem Annya a starý obtloustlý muž s neobvyklým jménem Daristox. Samozřejmě tu byl ještě usměvavý pohublý hostinský Albertini, který pocházel z Itálie.

Poté, co všichni zákazníci Blodyna pozdravili a představili se mu, vylétl z kuchyně Albertini a zapištěl: „Mamma mia! My mít novo zákazník! My dnes mít šťastné den! Jak Vy se jmenovat?“
„Jsem bard Blodyn,“ odpověděl mu bard.
„Blodýn! Ó, Blodýn, já fás móós rádo pšifitát f mojá chospodá U Albertina! Blodýn, co fy si dát?“ švitořil hostinský.
„Nic, nic,“ usmál se bard a přisedl si ke stolu, kde seděli Vikon s Annyou.

„Blodyne, musíš si na něj zvyknout, je to prostě veselá kopa,“ vysvětlil mu s úsměvem Vikon. Annya horlivě přikyvovala. Vikon se opatrně poohlédnul po Daristoxovi, poté sklonil hlavu a zašeptal Blodynovi do ucha : „Tenhle chlápek je podezřelej z vraždy. Dávej si na něho majzla.“ Bard vytřeštil oči.
Annya se zhluboka nadechla a tenkým hláskem začala vyprávět: „Moje sestra Chauned… Daristox… jí… zavraždil přítele… Ona… ona… ona… ona teď má deprese, navíc má podezření na rakovinu, říkala to Vikonova máma…“
„Já jsem jejich bratranec,“ dodal Vikon na vysvětlenou. Annya horlivě přikývla.

Za hodinu stihli probrat všechna možná témata, od vztahů až po nemoci, od jídla až po oblečení, od mazlíčků po máslový ležák. Blodyn se rozloučil a vyšel ven z hospody. U jednoho z domků uviděl okouzlující černovlásku v otrhaných šatech.
„Zdravím Tě, barde Blodyne,“ zazpívala svým okouzlujícím hlasem. „Já jsem Chauned.“
Bard jen pootevřel ústa. Nebyl schopen jediného slova.


Pokračování od Adeliny Susan: Setkání s Chauned.

Pokračování od Tamarky Pudlíčkové: Chauned.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *