Příběh z kostek: Velice divné dobrodružství

Double-drabble sepsané do druhého kola soutěže Hogwarts‘ Story Cubes: Příběhy z kostek.

Dne 25. dubna jsme nastoupili na plachetnici. Loď byla překrásná a my plni odhodlání objevit něco nového.
Cesta nebyla jednoduchá, ale potýkali jsme se s obvyklými věcmi jako jsou nemoci či nedostatek potravin. Jenže jednoho dne přišla bouře tak silná, že jsme ztroskotali. Loď se rozpadla, ale většina námořníků přežila.

Po chvíli cesty jsme se ocitli na poušti. A v tu ránu se před námi objevila zvláštní žena. Do ruky mi vtiskla obojek a pokynula, že ji máme následovat. Dovedla nás tedy do vesnice, kterou, jak jsme se později dozvěděli, ohrožovala smečka vlků. Poprosili nás, abychom jim pomohli nebezpečí odstranit. Byli jsme hromada chlapů a s trochou štěstí se nám podařilo vlky uvěznit do obojků.

Vesnice nám ještě toho dne věnovala kouzelný dar. Vysvětlili, že to jsou přesýpací hodiny a že odměřují čas. Dar jsme si vzali a následně se konala honosná hostina. Jenže ta se mi stala osudnou. Ochutnávali jsme zde všemožné plody, ale mě nejvíce zaujaly plody hroznového vína. Netušil jsem, že mohou být i nebezpečné, ve velké míře, no a já jich ten den snědl opravdu hodně. No a neuhádnete, co je mojí poslední vzpomínkou. Žena, mávající mi před obličejem železnou mřížovanou věcí s něčím bodlinatým uvnitř


Redakční úpravy provedla Helenia Kukková.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *