Halloweenské půlnoční zabíjení

Halloweenský příběh psaný podle kostek do soutěže ze série Hogwarts‘ Story Cubes.

*

Petr a Tim bydleli ve vesnici Kostlivá Hůrka. Tato vesnice byla do nedávné doby zcela normální. Až posledních deset let vždy na Halloween se začaly dít strašlivé věci. Vždy na Halloween se kolem místního hřbitova začal zjevovat zombie. Podle některých svědků má v ruce pytel a jakousi tajuplnou lahvičku, na které je obrázek lebky se zkříženými hnáty. Prý láká děti na sladkosti, do kterých je nakapána tekutina z té lahvičky, a posléze strčí ty děti do pytle. Doteď se však nezjistilo, proč to dělá. Ani místní policie za tu dobu nic nevypátrala. Plno obyvatel se odstěhovalo a někteří zůstali. Občas sem zavítalo pár zvědavců, ale jak rychle přijeli, tak z hrůzou v očích zase rychle odjeli. Obchodu se zde moc nedařilo a pár obchodů začalo chátrat. Petr a Tim rádi už takových pět let řeší záhady všeho druhu. Jsou sice méně známou detektivní dvojicí, ale už toho za svou pětiletou kariéru vyřešili docela dost. O tom svědčí i stoh pochvalných dopisů z různých zemí.

Petr a Tim se rozhodli, že záhadě travičského zombíka přijdou na kloub. Petr vzal z domova svícen, protože se dohodli, že ten podivný zombík vylézá jen v noci. Když byla černočerná tma, vydali se v této krásné a děsuplné halloweenské noci ke hřbitovu. Schovali se za strom a pozorovali se zatajeným dechem postavu krčící se u náhrobků. Znenadání se ozvalo vlčí vytí a podivná postava se dala do běhu. Petr a Tim běželi nenápadně za ní.

Postava se zastavila u zříceniny hradu. Svíčka při běhu chlapcům zhasla, ale to až tak moc nevadilo, protože byl úplněk a ten osvětloval celou zříceninu. Zjistili, že ta podivná postava je starosta Henry Fidorka. Rozevřel doprostřed místnosti pytel, ze kterého vypadala mrtvá těla čtyř dětí. Byli to dva chlapci a dvě dívky asi tak v předškolním věku. Jejich těla naskládal doprostřed do kruhu a mezi ta těla nakreslil mužský symbol. Zamumlal několik slov a z nebes se snesl na zem netopýr. Hned jak dosedl na zem, proměnil se v upíra. Když spatřil tu hostinu v podobě mrtvých dětí ukápla mu slina z úst. Vysál z dětí zbytek krve (jed byl zřejmě speciálně upraven v nějaké laboratoři, aby po jejím požití dotyčný nezemřel) a odešel k pianu. Připravil si noty a začal vyhrávat podivnou melodii. Když dohrál, šel se uložit do rakve, která ležela opodál a tvrdě usnul. Zombíkovi zasvitlo v očích a cpal dětské ostatky zpět do pytle. Vtom však oba učinili něco, co oba chlapce usvědčilo v tom, že tito dva nejsou skuteční zombie a upír, ale jsou jen v převlecích a asi chtějí zastrašit někoho, na koho mají zlost.

V obou chlapcích by se krve nedořezal. Rychle běželi na policii a vše jim to vylíčili. Policisté si mysleli, že je to další blábol, ale po úpěnlivém prošení těch dvou vtrhli na hrad. Tam zadrželi Henryho Fidorku a Roberta Snickersku a obvinili je z vraždy 20 nezletilých dětí. Oba se pod tíhou důkazů ke svému hrůznému činu přiznali. Převlékali se do kostýmů upíra a zombie, aby vystrašili obyvatele a mohli se pomalinku zbavovat těch uřvaných a sladkostíchtivých spratků. Tito dva výtečníci byli vzati do vazby a za měsíc stanou před soudem.

Petr s Timem dostali za dopadení těch dvou ocenění a zmrzlinový pohár. Zatím ve městečku panuje klid. Byl zvolen nový starosta a obyvatelé už se nemusejí bát pouštět své děti ven samotné a zvláště na Halloween.


Redakční úpravy provedla Helenia Kukková.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *