Žába z oceli

Žába z oceli

 

Freya opatrně rozbalila krabičku čokoládové žabky a zkušeně po žabce hmátla, aby ji nacpala do pusy. Ač se snažila být nenápadná, někdo si jejího počínání přeci jen všiml a celou síní se najednou nesla zpráva, že Freya onu žabku snědla. Sotva stačila olíznout poslední cukající se nožku, už se do dveří síně valila madam Barbara. Funící jak lokomotiva a rudá jako kolejní znak Nebelvíru, vybafla na mladičkou studentku.

“Vyp-liv-nout! Fuj je to!” Lapajíc po dechu propalovala studentku, která si ještě provokativně olizovala prsty ušpiněné od čokolády, čímž madam namíchla ještě více. Žel Merlinovi profesorka nemohla studentku pověsit za palce u nohou do studeného sklepení, mávla tedy jen hůlkou a proměnila studentku v žabku, v posledním zoufalém činu, jak žabku získat zpátky. Ačkoli žabka šimrala Freyu v krku, i tak odmítla svůj úlovek vydat a zarytě držela ústa, aby ani nekvákla.

Madam frustrovaně musela uznat, že z této studentky nebohou žábu nezíská, nechala tedy studentku poskakovat pod účinkem kouzla a vydala se zpět do své záchranné stanice čokoládových žab.

Celou tuto situaci pozorovalo i několik studentů, mezi nimiž byla i zmijozelská studentka Annya. Freyino žabožroutské počínání pozorovala již delší dobu a ač se několikrát snažila z ní žábu získat, třeba podkopnutím nohou, s Freyou nikdy nic nedokázalo otřást.

V hlavě se jí pomalu začal rodit plán, na který potřebovala chvilku času. S pomocí madam Barb se jí podařilo dostat na stáž do továrny na čokoládové žabky, kde pilně studovala, jak je třeba čokoládu vytvarovat, aby mohla být kouzlem přivedena k životu. Žel Merlinovi to i na její pokročilý věk byla ještě pokročilá magie, a tak za pochodu musela svůj plán trochu změnit.

S pomocí dalších odpůrců žabožroutů získala dostatek financí na tučný úplatek, který využila k tomu, aby si z továrny odnesla krabičku se speciálně vytvořenou čokožabkou.

Nyní již stačilo se vrátit zpátky na hrad a počkat si na příhodnou chvíli. Neuplynul ani jeden den, kdy se v Prasinkách u Chytráka objevil lísteček, že Freya shání další žabky.

Aby Freya neměla žádné podezření, tak jí Annya nejdříve prodala žabku normální, peníze se přeci jen také hodí a nemalou částku již utopila v továrně.

Následně pozorovala, jak se situace mezi Freyou a madam Barb opakuje, ozvláštněná jen mírnými odchylkami. Další žábu pak Freye přímo před očima prodala její sestře Envy, která dostála rodinnému odkazu, a zapsala se mezi žabožrouty. Annya však Freyu nechala vycukat ještě několik dní. Na Frey už tou dobou bylo vidět, jak jí lahodná chuť čokolády chybí a zoufale hledala další prodejce. Zdálo se to jako ideální doba pro vytáhnutí žabí pomsty a tak Annya Freye prodala pozměněnou žabku.

Netrpělivá Freya jí žabku z ruky skoro vyrvala, galeonem Annyu trefila mezi oči a rychle se svým úlovkem utekla do koutku Velké síně, kde se vrhla na rozbalování. Kartičku odhodila do klína a s plánem žabku překousnout vejpůl, si její hlavu a přední část dala do úst. Žabí čokoládová nožka ještě stačila polechtat její jazyk a chuťové buňky, když tu se Frey do ní s chutí zakousla a hned ji s bolestí vyplivla s několika svými zuby zapíchnutými do zad žabky.

Čokoláda na žabce byla kouzlem posílena a měla tvrdost, jako by byla z ocele. Byla to první čokoládová žába, která přežila průchod Freyinými prsty, aniž by byla sežrána. A než Freye dorostly zuby, žabky si vesele s mapkou odskákávaly ze síně, když zrovna madam Barb nebyla v okolí.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *