Poslední stopka

I pan Connor využil bonusového kola na ulovení posledního bobříka – bobříka městských legend.

-*-

Jsou to již roky, co se začalo povídat o Tajemném stopařovi. Je to poslední stopař, kterého svezete s sebou autem.

Vše má svůj začátek a nyní tomu není jinak.
Děsivé události se svalují na vysokého mladého muže. Vypráví se, že vše započalo jedné mrazivé noci, kdy manželský pár jel na rodinné oslavy přes celou republiku. Manželé se cestou hádali, neboť zapomněli zhasnout v domě světla, a tak řidič nedával příliš velký důraz na řízení a cestu. Najednou se před ním uprostřed silnice objevil muž. Řidič na poslední chvíli zabrzdil před člověkem. Jakmile se vzpamatoval z události, stáhnul okno auta a promluvil na očividně stopujícího mladíka.

Po krátké konverzaci stopař nasedl do auta a uvelebil se na zadních sedácích. Manželka si všimla divného chování jejich pasažéra, neustále se vrtil. Dívala se do zrcátka a tajně ho pozorovala. Po pár kilometrech jízdy se ho odvážila zeptat, jestli nepotřebuje zastavit. Spolucestující odmítal zastavení, takže v klidu pokračovali v jízdě.

Po několika dalších kilometrech, jakmile vjeli do mezi les, se stopař připomněl s prosbou. Manžel prosbě vyhověl a odbočil bokem do lesa. Jakmile zastavili, tryskem vyrazil z auta a zmizel pomalu v lese. Evidentně měl potřebu odskočit si.

Přeběhla minuta… pět minut… až to bylo čtvrt hodiny, co cestující zmizel v lese. Manželé se začali dohadovat, kdo z nich se půjde podívat do lesa.

Manžel byl strašpytel, a proto se rozhodla žena podívat do lesa. Popadla telefon, nazula si boty si vyzuté boty a namířila si to do lesa. Pomalu zmizela z dohledu.

Osamocený řidič v autě začal mít o ženu starost, ale stále se neodvážil ven. K tomu, aby vyšel ven, ho přinutil nečekaný telefonát od manželky. To, že mu volala manželka mu nepřišlo zvláštní, udivilo ho však, že má v lese signál. Hovor tedy přijal, ale neslyšel nic jiného než hlasité dýchání. Po chvíli se hovor přerušil.

Muž vysedl z auta a začal volat do lesa. Zpětnou vazbu dostal rychleji, než čekal. Něco nebo spíše někdo se na něj vrhl zezadu a shodil ho k zemi. Pak následoval jedno říznutí. 

Druhý den bylo v každých novinách článek o tragické vraždě manželů, kteří měli jet z rodinou, avšak nikdy nedojeli. Pachatel se nikdy nenašel.

Od doby oné vraždy řádí na stejné silnici, kde zavraždění stopaře nabrali, Tajemný stopař. Vybírá si hlavně osamělé řidiče mužského pohlaví. Vždy se jim zjeví uprostřed silnice a beze slova jim nastoupí do vozu. Dle svědků je tohle poslední chvíle, kdy byl řidič s vozem spatřen.

A proto se vřele doporučuje vyhýbat dané silnici obloukem. Řidiči však nedbají varování a nadále pokoušejí osud.  Mnoho lidí se dělá z Tajemného stopaře srandu, ale nikdy neví, kdy oni samotní se mohou stát jeho obětí.

Nikdo neví, co na tomhle příběhu je pravdy, ale jedno je jasné. Řidiči, co stopaře vzali s sebou, nebyli již nikdy spatřeni.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *