Kočičí dáma

Přišli vám kočičí dámy jako milé paní, které jsou známé tím, že je zbožňují kočky? Nu, možná po dnešním příběhu z pera slečny Klotyldy na ně změníte názor. Bobřík ponaučení si na ně rozhodně začne dávat pozor!

-*-

Milý bobříku, chtěla bych tě varovat, tak jako se snažím varovat všechny své kamarády a příbuzné. Jestli občas chodíš ulicemi, určitě už jsi mnohokrát potkal podivnou stařenku, která zrovna krmila toulavé kočky.

Jen vzpomínej. Bývá to nepříliš upravená dáma, která ale nepůsobí jako klasická bezdomovkyně, nijak zvlášť nesmrdí, má se do čeho zachumlat. A mívá kapsy plného něčeho, čím potěší ty kočičí jazýčky.

Když člověk přijde, dávno toulavé kočky přivábila k sobě, i když se třeba občas nějaká další přidá. Ale tu stařenku samotnou člověk nevidí přicházet, ani odcházet, ani usedat, ani nic, ona už tam prostě je a kočky okolo ní.

Vlastně se ani nedá říct, jestli je opravdu tak stará, ale staře působí. A když zahlédneš její obličej, je neupravený, unavený, je divoký.

Svým způsobem se k těm kočkám vážně hodí. A ony se lísají a celá ta scéna je pro některé dojemná, pro jiné znepokojivá, pro další až nechutná, ale je v ní určitý náboj, je v ní značné kouzlo.

Tak, bobříku, až příště nějakou takovou dámu uvidíš, uteč pryč. Tedy, bobříku, ty možná ani nemusíš, nevím, jestli vůbec máš mobil. Ale kdokoliv mobil má, a že to dneska jsou v podstatě všichni, by měli od každé takové ženy utíkat pryč.

Vypadá hrozně necivilizovaně, v tom neupraveném oblečení a obklopená kočkami, ale pod těmi ponči a přehozy skrývá svou mocnou techniku.

Ta její technika umí zneužít síť. Když se k takové ženě přiblížíš s mobilem, její technika ho donutí, aby se s ní spojil. Pošle jí všechna telefonní čísla, která máš uložená, i se jmény, a pošle jí všechny fotky a historii tvého prohlížení Internetu a zprávy a data z aplikací. Pošle jí úplně všechno, co může.

Ale co je nejhorší, jakmile se tohle jednou stane, vznikne spojení, které je napořád, nebo aspoň dokud se toho mobilu nezbavíš. Ta stařenka je jenom součástí velké organizace, a jakmile má organizace jednou přístup k tvému mobilu, může si z něj kdykoliv nechat poslat všechno znovu. Může si nechat poslat nové fotky, může si nechat poslat, kde se nacházíš.

No a samozřejmě, pak tě s tím můžou klidně vydírat. Není to žádná legrace, mám několik kamarádů, kterým už se to stalo. A to vážně neudělali nic víc, než že se k nějaké ženě krmící kočky přiblížili, nebo okolo ní prošli. Ani s ní nemluvili, natož aby jí třeba nadávali.

Bobříku, prosím tě, dávej si moc velký pozor na všechny ženy, ke kterým na ulici přijdou kočky, a nejlíp hned uteč pryč.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *