Krekr Negr

Vánoční čas pominul a další rok je tu. Bobříci si měsíc užívali příběhy, které pro ně lovci sepsali a nyní se o ně s vámi podělí. Jako první přichází bobřík městských legend s příběhem od pana Nebelbracha.

-*-

Slyšeli jste už o Krekrovi Negrovi? Vážně ne? To je divný, myslel jsem, že už o něm ví kde kdo. I když se vláda jeho existenci snaží utajit. Ono jde totiž o politickou korektnost. Takže si to nikdo nelajzne, aby o něm třeba napsal v novinách. To by ho třeba zabásli. Ale na fejsu je už o něm dost věcí. Já jsem tomu třeba dlouho nechtěl věřit, ale když ho pak viděl švára a vyprávěl mi o tom. No fakt. Jo jako o čem? Přece o Krekrovi Negrovi. Švára ho viděl, jak stojí na křižovatce, jak je socha Palackého, na té, a v ruce má mobil. A hned potom se to srazilo.

Jak co se srazilo? Auta přece. Tam od mostu jela Fabie, jo, a zprava jakýsi Citroën. No, a protože oběma svítila zelená, tak prostě jeli a najednou byli v sobě. Teda naštěstí ten Citroën praštil do dvířek spolujezdce, který tam nebyl, takže měli pomačkané plechy, jako dost, ale jeli dost pomalu, takže nic strašného. Nebyli zranění, spíš se lekli. No a švára se potom podíval po tom Krekrovi Negrovi, ale už tam nebyl. Když přijeli policajti, tak jim o něm řekl, samo, ale oni jako ať neotravuje a hledí si svého. A že takových svědectví mají hafo a že to je, jako když Zeman mluví o Peroutkovi. Vůbec ho nechtěli poslouchat a švára si řekl, že je to vlastně dobře a že kdyby o tom moc mluvil a nějak se vnucoval, tak by ho třeba ještě zabásli. Že oni ti policajti se musí tvářit, že mu nevěří, protože jinak by přiznali, že ten Krekr Negr fakt je. Kdyby ho museli zavřít, tak i tím by to přiznali, že, tak se na něj radši dívali, jako že žvaní.

Že sem ještě neřekl, kdo to ten Krekr Negr je? Hele, tak ono se to neví úplně jistě, že, jako odkud je přesně třeba. Ale určitě odněkud z Afriky, jinak by přeci nebyl černej, to dá rozum. Švára to taky říkal, že je jak půlnoc, jenom ty bílý zuby že mu svítěj z huby. Když se jako šklebí, tak to vypadá fakt děsivě. On je prý z Libye, ale i tam se nějak přistěhoval. Jenže tam začala občanská válka, tak se rozhodl, že půjde do Evropy, že jo. Jako moc takových. A tak šel. Však víte, kolik jich tu je, těch imigrantů. No jo, u nás až tak moc ne, protože všichni chtějí do Německa, ale počkejte, za chvíli jich bude plno i tu. Jenom ten virus je drží zatím pryč, proto ho naši politici nechali, ať teď tak řádí, aby o tom všichni ti imigranti věděli a nelezli sem. Ale to je jedno. Prostě ten Krekr Negr sem přijel a naši si ho tu chtěli nechat, protože byl vzdělanej, ne jak ti ostatní. On prý je velkej odborník na počítače, na programování, sítě a tak. Tak ho chtěli využít. Jenže co se nestalo.

On měl syna, malýho kluka. Ještě nechodil do školy. No a jednou takhle šel a chtěl přejít přes cestu. No, a protože mu svítila zelená, no tak šel. Jenže ona se stala jakási chyba. Ona svítila zelená i autu, co tam jelo. A to toho kluka srazilo. Na místě ho to zabilo. No a ten Krekr Negr se pomátl.

On byl jako děsně naštvaný. Že sem nepřiplul z Afriky proto, abychom mu tu zabili syna. Že uprchl před válkou, aby ho ochránil. Že by jinak zůstal doma, ale kvůli klukovi nezůstal a šel do Evropy. A že by udělal líp, kdyby zůstal.

Jenže on to byl hekr, jako hacker, jak se to píše. A stal se z něho krekr, proto se mu říká Krekr. On nějak vlez to těch systémů, který řídí semafory, jako kde bude svítit které světlo. On to umí jaksi přeprogramovat, aby všichni měli zelenou a srazili se. Že jako když to tu potkalo jeho syna, tak ať to potká všechny. On do toho umí nějak vlízt přes to, blútúf, a k tomu právě potřebuje ten mobil. Dycky se postaví vedle tý krabice, co je v ní ten počítač, co řídí semafory, veme do ruky mobil a přes to blútúf to přeprogramuje, takže začne všude svítit zelená. A pak se to srazí. A on zmizí.

Oni ho jako hledaj, ale on, jak se vyzná v těch počítačích, tak umí třeba nakupovat i bez peněz a zamést za sebou stopy. I pas a řidičák nějak zfalšoval, takže ho podle nich nenajdou, i kdyby mu je kontrolovali. Jenom ta černá kůže, ta by ho mohla prozradit. Ale u nás je tolik černejch…

Takže jak uvidíte někoho podezřelého s mobilem stát u tý krabice, a když se vám navíc bude zdát černej, tak nepřecházejte. Ono by vás to srazilo.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *