Lev a had

Kdo jiný, než nebelvírský lev by si mohl pro bobříka ponaučení vybrat za protagonisty lva a hada? Příběh s ponaučením z pera pana Connora je tu pro vás.

-*-

Sousedské nešvary zná snad každý, ale rivalita mezi lvem a hadem neznala své meze. Hádky a naschvály postupně gradovaly, až vyšplhaly na úplný vrchol.

Jednoho dne si lev pozval do své chýše krásnou lvici. Doufal, že by se mohla stát později jeho ženou. Vše vypadalo slibně do doby, kdy had přišel na neohlášenou návštěvu. Začal se vtírat a hrát si na hodného a nebohého souseda, kterého obří lev šikanuje.
Lví slečna pozorně se zájmem poslouchala lživé příběhy hada, kterým slepě uvěřila. Lev opravdu pěnil, ale snažil se nečekanou návštěvu přetrpět.
Had se rozpovídal o tom, jak se mu lev vysmál, když mu auto přejelo jeho ženu. Pro lva tohle byla poslední kapka, neboť had samozřejmě lhal a s tímhle zašel až příliš daleko za hranice lvovi trpělivosti, a tak ho vynesl v zubech ven.
Lvice s vytřeštěným výrazem vyšla z chýše lvové, nepodívala se ani na lva a ladnou chůzí si to namířila do lesa. Lev přišel o šanci zabodovat, tohle si had odskáče.

Had byl známý narcista, který zbožňuje své sochy na své zahradě. Pomalu by nepřežil, kdyby se jim něco stalo. Naštvaný soused se rozhodl toho využít!
Vyčkal si, až se setmí, aby se mohl volně procházet po zahradě hada. Těžkými tlapami poshazoval podobizny hada. Nečekal však, že by rámus, který poshazované a rozbité sochy dělaly, probudil hada.
Had v noční košile se doplazil k rušiteli nočního klidu a zasyčel na něj. Lev si ve tmě hada nepovšiml, a tak se zalekl. Myslel si, že ho snad straší rozzlobení duchové, kterým se nelíbí jeho chování.
Lev statečně a chrabře zaujal bojovou pozici, byl připraven prát se. Dle syčení vystopoval svého nepřítele a začal ho pronásledovat.

Rázem had, který se rozhodl přepadnout ničitele soch, byl honěn sousedem lvem.
Had statečně ze všech sil utíkal před lvem, ale ten ho doháněl. Nakonec ho dohonil a vtom rána.

BIM…BUM…BÁC…ŠKRR

Hada se lvem srazilo auto. Kam až je sousedské spory dohnaly!
Naštěstí menšího hada krylo obří tělo lva, takže měl škody na zdraví daleko menší než lev.
Had i lev si prošli složitými zdravotními léčbami a procesy a vše nakonec přežili ve zdraví.

Když se oba konečně zotavili ze svých zranění, rozhodli se opustit svá obydlí a začít úplně nový život se snad lepšími sousedskými vztahy.

I když máte hrozné sousedy, snažte se udržovat dobré vztahy, vyplatí se to!

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *