Hvězdná bobří brána

Bonusové kolo, díky kterému se stala úspěšnou lovkyní, využila slečna Petromila na opakovaný pokus o ulovení bobříka budoucích dnů.

-*-

Tak, jako žijí v mudlovském světě bobři evropští nebo třeba bobři kanadští, jsou bobři i kouzelničtí. A na jednu takovou kouzelnickou rodinku se půjdeme společně podívat.

Daleko za naším hradem, za bobřími kopci a lesy, žijí kouzelné bobří rodiny. Jsou hodně plaché. Neznáme jejich přesné počty, ani stavy, nevíme o nich téměř nic. A to je dobře, zůstávají schovaní a nerušení. Mohou žít v poklidu, bez ohrožení. Ale já se za nimi vypravila, měla jsem štěstí, něco se mi podařilo zjistit a přináším vám o nich příběh.

V jednom lese, u krásné řeky, žila bobří rodina. Jako každá jinákouzelnická. Uměli kouzlit, využívat fantastická pátrací, monitorovací a ochranná kouzla. Dokázali velmi rychle rozpoznat případné nebezpečí ze stran venkovního světa, dokázali bravurně ochránit svá mláďata. Uměli dokonale vycítit možné sesuvy půdy či předpovědět záplavy nor. A to nemluvím o mistrovském čistícím kouzlu na kožichu, které je udržovalo v teple a suchu za jakýchkoli podmínek. K dokonalosti dovedli kouzlo pro ostření zubů. Každý večer pronesli u večeře – Acies dentes castoreas a zuby byly ostré jako pilky. To, že používali bublinové kouzlo, aby pod vodou zůstali, jak dlouho chtěli, nikoho nepřekvapí. Ovšem kouzlo pro ovlivnění pádu stromu po tom, co jej uhlodají, mě tedy velmi překvapilo. Díky speciálním kouzelnickým bobřím smyslům, uhlodaný strom dopadnul na centimetr přesně, kam si bobr přál. Prostě byli to bobři kouzelní a neskutečně všestranní.
Jednoho dne však stromy došly. Lidé je již nesázeli. A tak se bobři rozhodli, že se odstěhují. Nevěděli kam, ale jediné, čím si byli jistí, byla změna planety. Dědeček jednoho z bobrů zanechal ve svém deníku mapu, ve které byly zakresleny Hvězdné brány jako prostředek k přemístění se na jinou planetu. Naše bobří rodina se tedy rozhodla. Na Zemi byly jen tři Hvězdné brány, ta nejbližší byla v Boubínském lese. A tak bobři ťapkali několik týdnů na Šumavu. Po cestě se zastavovali u svých příbuzných, doplňovali zásoby a tu a tam pomáhali stavět jiným rodinám hráze. Po měsíci putování po naší zemi české doputovali do Boubínského lesa. V něm pomocí mapy dohledali Hvězdnou bránu. Nejstarší bobr ji aktivoval zmáčknutím příslušných symbolů. Za svůj příští domov zvolili planetu Eurgung. Po aktivaci se v bráně vytvořila hustá modrá mlha. Bobři do ní bez váhání skočili. A zda se přenos povedl, zda někde hlodají stromy dál, se už nedozvíme. Nikdo se totiž nikdy přes tuto bránu nevrátil.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *