Jak svět ovládli bobři

Všichni víme, že bobříci jsou milá stvoření a jde jim jen o to mít svůj domov a dostatek dobrot, aby si zaplnili bříška. Ale co kdyby tomu tak nebylo? Dokážete si představit, jak by bobři ovládli svět? Pokud ne, slečna Petromila vám to poví. Posaďte se vedle bobříka budoucích dnů a užijte si příběh o nadvládě bobrů.

-*-

Kouř valící se z vysokých komínů, studený kov dohání k šílenství. Ostrý chladný vítr ošlehává lesklé bobří kožichy, tlapky ztvrdlé a ocas, jako  železný pancíř, připraven do boje. Bobři vládnou světu. Lidé jsou podrobeni, lidské smysly byly přetaveny v bobří. Těch lidí je jen pár, několik z mála, co ještě přežili, aby bobrům předali oněch posledních pár myšlenek, nápadů a vynálezů.

Bobři se rozhodli převzít nadvládu po tom, co si lidé přestali vážit světa kolem sebe. Z lidí se stali roboti, ztratili city, emoce, zbyla jen touha po majetku, síle, moci nad vším živým i neživým. A bobři si toho poměrně rychle všimli. Vykácené lesy, spálená tráva, všude beton, písek, štěrk, nikde květiny, nikde mech, všude horko, sálající a unavující, slunce překryté šedým mrakem, všude prach, špína, nejen na cestách, ale i v lidských srdcích. Sobeckost a zloba vládla světem.

A tak se bobři rozhodli postavit se tomuto světu a začali bojovat. Vyhubili lidi a zabrali jejich místo. Ovládli umění genetiky, počítačovou techniku i strojní. Během krátké doby dokázali nemožné.

Sice znovu vysázeli lesy, zaseli trávu, zlepšili životní prostředí. Vrátili vodě modrou barvu, zase navrátili čtyři roční období, obnovili obzor měsíce i hvězd. Ale svět už nebyl jako dřív.

Ale technice, té už  bobři nezvládli vlivem pokroku odolat. A tak v lesích pracují bobři s motorovými pilami, využívají jeřáby, traktory k odtažení těžkých klád. Dál staví hráze, ale bobří mláďata už neumí hlodat stromy, drápky a zuby si brousí brouskem a tlapky neznají mech. Bobří hráze jsou zpevněné železem, tvarem ostré a hranaté. Dřevo dávno nevoní smůlou, ale olovem. Bobři nespí v norách, ale v domech, co postaví. Dřevo těží a prodávají i vyvážejí do jiných zemí. Pravidelně vyrážejí do vesmíru a přivážejí odtamtud nové materiály, pevné a odolné.

Inu, život jde dál, a všechno se podřídí silnějším. Ne moudřejším.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *