Hrozba z vesmíru – 14. Shledání

Vše ale vyřešil někdo jiný. Náhle se k nim totiž rozběhl pes a vesele štěkal. Trvalo snad jen okamžik, než ho poznali. Byla to Daisy, pes Mikovy sestry Lucy. Zase tak moc nezestárla. Než byli uneseni, bylo Daisy něco málo přes rok a nyní byla ještě pořád dostatečně čilá, i když bylo znát, že je to „dáma v letech“.

Vítali se s Daisy opravdu radostně, ale v tom je přerušil šílený jekot. Mike poznal hlas své sestry. Ta už si jich stačila všimnout a myslela si, celá vyděšená, že vidí strašidla. Už to bylo tak dlouho, co bratra s jeho nerozlučným kamarádem viděla naposledy.

Ale i Mike s Petem na ni zírali s otevřenou pusou. Než odjeli, byla Lucy malým čtrnáctiletým děvčátkem a nyní to byla slečna na vdávání. No co, pomyslel si Mike, alespoň to už nebude ta náladová, pubertální Lucy. Také dobrý způsob, jak přežít ve zdraví pubertu své mladší sestry – udělat si delší vesmírný výlet. To by mohl doporučovat svým známým.

Nyní už Mike dychtivě skočil po novinách a datum si přečetl. Slzy mu stékaly po tvářích. Bylo 23. října 2137, den kdy Lucy slavila své dvacáté narozeniny. Věděli, že absolvování školy slavili 23. dubna 2132. Byli tedy v kosmu celých pět a půl let.

„Všechno nejlepší k narozeninám, sestřičko. Ale na dárek si budeš muset chvilku počkat. Víš, právě jsem přiletěl z jiné planety a až nyní jsem se dozvěděl, jaký je dnes den.“ Lucy ho pevně objala, jako by se bála, že zase někam zmizí a šeptla mu do ucha: „Díky, bráško“.

Naopak Pete měl tou dobou dost mizernou náladu. Copak Lucy, to šlo, ale jak jen on pozná své sourozence? Obával se, že kdyby jeho bráška Danny šel po ulici, tak by ho ani nepoznal, přestože mu tehdy bylo deset. A co teprve Maggie? Ta měla v době jejich únosu pouhých pěl let, taková malá cácorka. Nyní jí bude deset, skoro jedenáct, a to je opravdu velký skok. Bez problémů pozná snad jen svého o tři roky mladšího bráchu Nicka.

Když se konečně vzpamatovali se shledání, rozhodli se, že půjdou nejdříve k Petovi. Lucy u nich zazvoní a připraví je na Petův návrat, aby to pro jeho rodinu nebyl tak velký šok, jako kdyby se tam ocitl znenadání a bez varování sám. Jeho otec prodělal před dvěma lety infarkt a jeho srdíčko bylo slabé. Takto to jistě pro něj bude lepší.

Mike s Petem zatím venku dováděli s Daisy a vyčkávali, až bude vše připraveno. Poté následovalo už jen šťastné přivítání. Nyní bylo Petovi jasné, že Dannyho ani Maggie by opravdu nepoznal, jak vyrostli. Moc se těšil na Nicka, až uvidí známou tvář, ale matka mu řekla drtivou zprávu. Před dvěma lety Nicka porazilo auto. Měsíc ležel v nemocnici a bojoval statečně o život, nakonec však přeci jenom zraněním podlehl. Jakmile se o tom dozvěděl jeho otec, dostal infarkt a báli se i o jeho život. Avšak zatím se stále drží. Ještě chvíli si povídali, ale jelikož Pete byl velmi unavený, šel si brzy lehnout a pořádně se prospat. Přeci jenom dnes toho na něj bylo opravdu moc.

Také u Mika byla veliká radost z návratu milovaného syna. I zde šla nejprve Lucy připravit rodiče na to, co se stalo. Tak i Mikovi bylo dopřáno domácího odpočinku. Však se na něj již tak dlouho těšil.

Potíž byla jen v tom, s kým zůstane Mazlíček, neboť nemohl za nic na světě pochopit, že ti dva už nebudou pořád spolu, že jde každý jinam. Nakonec to ale vyhrál Mike, neboť Mazlíček si náramně rozuměl s Daisy a i Lucyno srdíčko si získal.

Redakční úpravy provedla Bilkis Blight

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *