Hrozba z vesmíru – 12. Návštěva

Jednoho dne Mazlíček začal z ničeho nic řádit jak pominutý. A nejen on. Ze všech koutů se ozýval křik zvěře. Mike s Petem se začali obávat, cože se to děje.

Tak přeci je stále ještě může v této cizí zemi překvapit něco neočekávaného, co dosud nezažili. To si jen mysleli, že tu už viděli vše. Čemu budou muset čelit tentokrát? Plni strachu a obav vyběhli ven a náhle pochopili, co se děje. Uviděli přilétat jim již známou kosmickou loď. Tak přece jen pro ně přijeli. Odvezou je domů! Nebo se jim přiletěli jen vysmívat a nechají je tu napořád? A to se jim už do hlavy tlačila další myšlenka. Co když přijeli jen proto, aby je odtud vzali zase někam jinam, protože tady si už příliš zvykli? A nebo, ještě hůře, co když je chtějí vzít opět na tu hrůzu nahánějící Hvízdající planetu s těmi příšernými zelenými slunci! To vše je v tom krátkém momentu, než Bytosti přistáli, napadalo. Ale na útěk již bylo pozdě, neboť se otevřel průchod do lodi a už si pro ně šli roboti. Opět je zaplavila jasně zelená záře. Bylo to utrpení pro jejich oči nyní již po velmi dlouhou dobu navyklé na temně rudé světlo této planety. Tak je bodala v očích, že je museli bolestí zavřít a roboti je museli do lodi odnést.

V jejich kabině jim Bytosti nechali světlo úplně zhasnuté a jediným zdrojem světla pro ně byly občasné hvězdy v okně. Jak jim byli vděční! Po nějaké době opět ucítili, že zpomalují. Ihned se rozběhli k oknu, které nyní zůstalo průhledné a jaká byla jejich radost, když viděli jim známý Měsíc, modrozelenou přenádhernou Zemi a v dáli své ŽLUTÉ Slunce. Ale to již vlétli do atmosféry a za chviličku přistáli přesně v místě, odkud byli před několika (však před kolika to bylo?) lety uneseni.

Než je propustili, stihli jim ještě říci, že už mají vše pro to, aby mohli uskutečnit své plány se Zemí. Všechny ty zkoušky na jejich planetě sloužily k tomu, aby vynalezli proti lidem zaručenou zbraň pro jejich vyhlazení, aby mohli i jejich Galaxii zabrat pro sebe. Stejně jako to udělali jinde v době, kdy museli zatím Mika s Petem vysadit na Temné planetě. Byli si natolik jisti svým úspěchem, že svůj záměr Mikovi s Petem klidně sdělili. Jen co sestrojí zbraň, vrátí se zpět. Věděli, že jim v uskutečnění jejich záměru nic nemůže zabránit, i když ho vyzradí.

Jak také? Pete ani Mike přece nevěděli, odkud Bytosti pocházejí. Ještě nikdy se žádný pozemšťan nedostal za hranice své Galaxie. Nic o nich nevědí. Snad jen to, jak vypadají. A to jim nijak nepomůže. Zato Bytosti ví, kam a jak se se zbraní dopravit. Pozemšťany znají dokonale, nebude jim vynalézání trvat moc dlouho. To znamená, zakončili proslov, že se velmi brzy opět uvidí. Ale radost z toho bude mít pouze jedna strana! Pak na svých odpudivých tvářích vytvořili příšerný škleb, který již jednou Mike a Pete považovali za jejich projev smíchu, tentokrát navíc provázený velmi vysokým a přerývaným hvízdotem. O tom, že se náramně baví již neměli žádných pochyb. Pak nastoupili do rakety a v mžiku byli pryč.

Redakční úpravy provedla Bilkis Blight

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *