Hrozba z vesmíru – 13. Opět na Zemi

Tak dlouho se těšili na tuto chvíli, kdy stanou opět na své milované rodné planetě. Kolikrát si tuto situaci představovali, snili o ní a nyní tu konečně byli. Ale že by byli šťastní, to se rozhodně říci nedalo. Ano, byli po dlouhé době doma, však, s jakým poselstvím! Oba si nyní připadali jako v hrůzném snu a přáli si, aby raději zůstali navždy ve vesmíru, jen kdyby jejich planeta nebyla v ohrožení, než být doma s vyhlídkou smrti všeho kolem.

Dokonce i Mazlíček vycítil jejich strach a nervozita se přenesla i na něj. Mazlíčka si totiž vzali s sebou,neboť za tu dobu, co museli strávit na Temné planetě si ho velmi oblíbili. I když těžko říci, kdo si koho oblíbil více. Zda oni Mazlíčka, nebo Mazlíček Mika a Peta. Z toho důvodu by pro ně bylo velmi těžké se rozloučit. Naštěstí Bytostem nevadilo vzít s sebou o jednoho pasažéra navíc. Nebyla to však jen nervozita a strach přenesený od těch dvou, co Mazlíčka nyní znepokojovalo. Samozřejmě byl také vyděšený z cizího, neznámého světa, kde se objevil, uklidňovala ho však přítomnost a zájem „jeho“ človíčků. Nenechali ho samotného napospas neznámu, to je dobře. Tak přeci jen ho mají ještě rádi, i když ho odvezli někam pryč. Že by to byl jejich svět? Určitě musí být odjinud. Vždyť se u nich objevili tak nečekaně, nezvaně…

Jakmile se alespoň trochu probrali z toho šoku, začali horečnatě přemýšlet. Nejdříve budou muset zjistit, jak dlouho byli pryč. To by nemělo být tak těžké. Bytosti jim všechny jejich věci těsně po příletu vrátili, měli tedy u sebe i peníze. Koupí noviny a zjistí nejen datum, ale i co se nyní ve světě děje. Tedy samozřejmě v případě, že jejich peníze stále ještě platí. Jinak se alespoň pokusí okouknout datum na novinách vystavených na stánku. Vlastní noviny by jistě byly lepší, neboť kromě data by se dozvěděli i to, co se ve světě právě děje, z čehož by si leccos mohli domyslet. Potom se opatrně podívají domů, i když je nejspíš už oplakali jako mrtvé, když se tak dlouho neukázali. Až si odpočinou, poradí se, co dále. Jaký bude nejlepší způsob, jak oznámit lidstvu, co se na ně chystá? Uvěří jim? Nebo je budou považovat za blázny? To vše jim běželo hlavou.

Rozhlédli se kolem sebe a až nyní si všimli, že stojí na kraji jejich města. Tak vida, i to si Bytosti přečetli v jejich hlavách a dopravili je sem. Dokonce jsou na stejném okraji města, na kterém bydlí. Zašli na nejbližší stánek a koupili noviny. Další poznatek, peníze platí pořád stejné. To se nezměnilo. Neměli však odvahu jen tak z ničeho nic přečíst datum.

Vždyť mohla uběhnout velmi dlouhá doba během jejich výpravy do vesmíru. Nebyli tam sice příliš dlouho, ale kdo ví, co tady. Byli v jiných soustavách na planetách, kde je odlišná délka dne i roku. Vždyť čas jednoho pozemského roku tam může znamenat měsíc, ale i deset let. A jim se zkomplikoval čas dokonce několikrát. Na Hvízdající planetě, na Temné planetě a třikrát cestováním ve vesmíru. To už může znamenat velký posun. A tak není divu, že se nyní báli čas odhalit.

Redakční úpravy provedla Bilkis Blight

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *