Spravedlnost

Z pera Simelie Mallorny.

-*-

Někdo v domě kradl a Minnie se rozhodla zjistit, kdo to je. Její teta, dva bratranci i strýc byli přesvědčeni, že to ona jim bere drobné věci, které začaly mizet po jejím příchodu. Jenže ona s tím neměla nic společného a tak se rozhodla nastražit past na pravého zloděje. Úmyslně nechala v jídelně svoji sponu, viditelnou pro kohokoliv a schovaná, aby jí nikdo neviděl, čekala na pravého zloděje.
Čekala dlouho, nakonec však do jídelny přicupitala její malá sestřenice Judith, které se úžasem rozevřely oči, když si všimla pokladu položeného na stole. Rozhlédla se kolem a když nikoho neviděla, tak si sponu strčila do kapsy. Poté si prozpěvujíc odešla z místnosti.
Minnie se rozhodla se dívku sledovat. Opatrně za ní šla až k jejímu pokoj a škvírou nezavřených dveří se dívala, jak si dívka sponu zkouší a pak jí ukrývá do malé krabičky ve skříni.
Minnie se usmála. Má toho malého zloděje. Vstoupila do pokoje a zeptala se, proč to Judith dělá. Ta se chvilku snažila zapírat, ale nakonec se s brekem přiznala, že chtěla také něco tak pěkného a přislíbila, že vše řekne rodičům.
Konečně bude Minniino jméno očištěno. A Judith, ta dostane spravedlivý trest vhodný k jejímu nízkému věku.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *