Vyznání

Má nejdražší!
Neumíš si ani představit, jako moc se mi tobě stýskalo.

Po tvých nebesky modrých očích, kaštanově hnědých vlasech, které ti v půvabných loknách splývají až po lopatky, a po tvém úsměvu. Úsměvu, který máš na rtech vždy, když tě vidím. I kdyby na mě všichni byli rozzlobení a nikdo mi nedopřál vlídného slova, ty tady se svým jemným a uklidňujícím úsměvem budeš pořád.

Má lásko!

Nikdy neodkládáš tu starou knížku. Snad jsou to básně, které do ní vepsala ruka neznámého autora, které tě činí tak šťastnou. Básně o věčné lásce, milujícím objetí, sladkém polibku. O tiše šumícím lese, o zelené louce poseté drobnými barevnými kvítky pampelišek, pomněnek a jetele, o klidné hladině jezera. O ptácích, volně poletujících nad krajinou a zpívajících své písně; o hrdých jelenech, strážících les, a o barevných motýlech, třepotajících se nad stébly trávy.

Má krásko!

Na stolku za tebou jako vždy stojí sněhobílá porcelánová váza a v ní se všem ukazuje čerstvá žlutá růže, kterou ještě zdobí drobné kapičky ranní rosy, lesknoucí se jako perly. Je stejně nádherná jako tvé šaty. Stejně žluté, stejně lehoučké a stejně půvabné. Chtěl bych tě v nich vidět tančit. Dal bych za to všechno na světě. Vypadala bys jako víla, elegantně a s nebeskou lehkostí se vnášející kousíček nad zemí.

Můj poklade!

Miluji tvé oči. Modré, hluboké jako studně starých kouzelných hradů. Stále se v nich skrývá hravost malého děvčátka a roztomilá nevinnost mladé dívky, zdá se ale, jako by tam našla útočiště i veškerá moudrost věků. K mluvení nepotřebuješ ústa. Tvé oči říkají všechno svým tajemným nadpozemským hlasem. Slyším jej. Slyším ta dvě úžasná slova. „Miluji tě.“

Mé zlato!

Neumím si bez tebe představit život. Každá minuta bez tebe je pro mě utrpení. Kdybys mě opustila, nedokázal bych dál chodit světem. Kéž by byly všechny dívky jako ty. Tak krásné, tak chápavé, milující a věrné. Ale žádná není jako ty. Jsi jedinečná jako modrá růže. Nenahraditelná jako bijící srdce. Také tě miluji.

Věčná, nekonečná škoda, že jsi jen obraz.


Redakční úpravy provedla Helenia Kukková.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *