* Tajný Valentýn *

Vypadal jako nemluvně, ale hlavu měl plnou nápadů. Tak moc chtěl, aby to pod Vrbou žilo, a nebál se čerpat inspiraci z minulých let. První měsíc jen pozoroval okolí a probíral se léty minulými. Mezitím na vrbových proutcích přibývaly další ctnostné i neřestné stoslůvky, které s obdivem pročítal.

Nakonec se rozhodl, že jeho první prosbou pro autory budou – po vzoru předchozího roku – tajemné valentýnky. Ale ne ledajaké. Zaujala ho též tanka básně, které v čítárně vyšly.

„To určitě pro nikoho nebude problém,“ pronesl tiše. „Jak jen, že jsou ty slabiky? Pět, sedm, pět a pak ještě sedm a sedm,“ dodal s úsměvem.

-*-

Již koncem předchozího roku jste měli možnost nahlédnout do kolébky a v ní najít človíčka, který vás bude provázet v čítárně po celý letošní rok. A jeho první akcí bude Tajný Valentýn! Tak jako v předchozím roce, i letos budete mít možnost věnovat tajně přání někomu z hradu. Jen, jak jste jistě již pochopili, bude muset vaše přání být ve formě tanka básně.

Kdo bude chtít, může si v hradní soutěži Tajný Valentýn za svá přání požádat o odměnu. Samozřejmě chápeme, že v danou chvíli minimálně má maličkost bude tušit, kdo byl dárce. A tak s Vrbou a jejím společníkem přicházíme s možností pro ty z vás, kteří chtějí zůstat v úplné anonymitě. Vy budete moci věnovat svá přání zde a odměnou vám bude hlavně dobrý pocit z věnované valentýnky.

Za čítárnu Sub Salix
Eillen McFir Elat, šéfradatorka
autorem náhledové obrázku Hekatea Centaurix

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *