Láska, zrada, mládí a stáří

Spletené příběhy asi autorům zamotaly hlavu a netušili, jak by něco takového měli sepsat. Ale přeci jen se někdo našel a tak pro vás máme první ze spletených příběhů z pera slečny Princess Star.

Láska

V práci skončila o čtvrt hodiny dřív, takže měla více času na přípravu. Pozval ji do restaurace, kdy byli na svém prvním rande a kde od té doby nebyli. Ptala se sama sebe proč? Snažila se z hlavy vytěsnit myšlenku, zda ji chce požádat o ruku, nechtěla být zklamaná. Moc si totiž svatbu přála. A s ním. Lepšího muže za svůj život nepotkala.

Oblékla si své nejlepší šaty a zvolila střídmé líčení. Tak jak to má ráda ona i on. Prohlédla na hodiny a pak do zrcadla. Byla se sebou spokojená. Byla připravena vydat se na cestu.

Nastoupila do svého sportovního automobilu a vyrazila na místo setkání. Večer nebyl skoro žádný provoz, a tak před restaurací parkovala se značným předstihem. Ve zpětném zrcátku zkontrolovala líčení a vystoupila. V odrazu okenních skel svého vozu zkontrolovala i zbytek. Vše bylo v pořádku.

Vešla do restaurace, ale nikde ho neviděla. Chvíli zmateně postávala a snažila se ho očima najít. Během chvíle se ji ujala servírka, na kterou si vzpomínala již ze své první návštěvy restaurace. Věděla, koho hledá a věděla kde hledaný je. Zavedla ji na zahrádku, kde ho hned spatřila. Seděl u “jejich” stolu a na stole stála váza s pugétem růží.

Zrada

Jak mu to mohla udělat? Copak jí dával málo? Snesl by jí modré z nebe a ona to věděla. A přesto. Přesto se neštítila si již před půl rokem začít s kolegou z práce.

Snažil se ovládat, aby na něj ostatní hosté nezírali, ale měl sto chutí rozkopat vše kolem sebe. Hlavně jeho. A ji.

Objednal si další whiskey. Litoval těch pěti let svého života, které s ní strávil. Věřil tomu. Věřil, že spolu budou šťastní až do smrti. Jak jen mohl být tak slepý. Kdyby je dnes spolu neviděl, jak se objímají a líbají, nikdy by to na ní nepoznal. Neměl tušení, že je tak dobrá herečka.

Když je dneska spatřil, odhodlal se a zavolal její kolegyni. Neuvědomoval si to, ale z jeho hlasu bylo cítit strach a zklamání. Bylo jí ho líto a po pár minutách mu všechno řekla. Zavěsil, aniž by se rozloučil a vstoupil do prvního podniku, který mu přišel do cesty.

K muži, který seděl u stolu vedle něj právě přistoupila atraktivní blondýna, kterou muž ihned obdařil květinami. Následně si všiml krabičky s prstenem, kterou držel muž pod stolem. Tak u toho byt opravdu nemusí. Vstal a odešel k baru zaplatit. Chtělo se mu zvracet.

Mládí

To jako vážně uběhlo teprve 17 minut, co se dívala naposledy? Vždyť už to musela být minimálně hodina. Ježiši. Tohle je nejhorší směna všech dob.

Měla nervy na pochodu. Od rána snad nepřišel jeden jediný normální host. Nejdřív rodinka s dětmi, které by se sakra měly naučit chovat v restauraci. Následně dodavatel, který přivezl většinu objednávky špatně. A teď tenhle chlap. To se sem přišel akorát opít whiskey? Tohle je restaurace! Zabírá místo lidem, kteří by třeba rádi přišli na večeři.

A pak ten s tou kytkou přes celý stůl. Jako kam mu asi má dávat to, co si objednal? K menšímu stolu už si fakt sednout nemohl. No nemohl, protože menší stůl už tady není.

A tohle je zas co? Přijde a stojí tady jak Alenka v říši divů. No jasně, ta patří k tomu s tou kytkou. Měla paměť na obličeje a věděla, že už se tu s nimi kdysi setkala. Nasadila svůj profesionální úsměv a dovedla dámu ke stolu na zahradě. Bylo vidět, že se trefila. Patřili k sobě a taky se k sobě hned měli. Ježiši.

Vrátila se za bar. Po chvíli spatřila, jak se k ní blíží muž s whiskey s peněženkou v ruce. Konečně.

Stáří

Seděla v obývacím pokoji na židli u okna a hladila mourovatou kočku, která ji v klubíčku spala na klíně. Ráda se dívala z okna. Její stará kolena ji však nedovolila dlouho stát. Ze židle sice neviděla na ulici pod oknem, ale krásně se vyjímala zahrada restaurace naproti jejímu domu. A tam bylo mnoho věcí k vidění.

Hádala, kam si asi kteří hosté sednou, co si dají, v jaké jsou náladě, jaké jsou jejich životy. A byla v tom velmi dobrá, léta životních zkušeností ji naučili vyznat se v lidech.

Servírka dnes vypadala velmi mrzutě. Byla profesionální, takže hosté nepojali podezření, ale stařenka to na ní poznala. Za prvé ji tu pozoruje už několik let a za druhé si nemohla nevšimnout výrazu, který servírka měla ve tváři, když odcházela od stolů zády k hostům.

Pak tu byl muž, který očividně prožil těžký den. Jak si jinak vysvětlit tu spoustu alkoholu, kterou vypil a ztrápený obličej.

Dnes ji ovšem nejvíce zaujal pohledný mladík, který přišel před pár minutami s krásnou kyticí červených růží. Myslela na svého již mnoho let zesnulého manžela. Když pak pozorovala krásnou žádost o ruku, ukápla ji dojetím slzička a ani si nevšimla, že muž od vedlejšího stolu odešel.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *