Deník všech tajemství

Je to o holčičce, která objeví deník své matky, začne v něm číst a dozví se v něm velmi zajímavé věci.A nakonec se dozví, že její příbuzná je ve skutečnosti její nejhorší kamarádka, a tak se s tím snaží vyrovnat. Podaří se jí to? Nebo se s tím nesmíří a bude ji nenávidět ještě víc? To vše se dozvíte v mé knížce.Tak si ji pozorně přečtěte a budete vědět to, co nikdo jiný.

Byla jedna holčička, která se jmenovala Hanička. Byla to úplně normální dívka a měla jen jednu nejhorší kamarádku – Elišku. Ale jednou Hanička našla deník své maminky. Nikdy ji číst nebavilo, ale najednou se do deníku začetla a nemohla přestat. V deníku zjistila několik věcí, ale ta věc, která jí pořád vrtala hlavou, byla ta, že se v něm dozvěděla, že je její příbuzná ve skutečnosti její nejhorší kamarádka Eliška. Snažila se s tím vyrovnat, ale nešlo to, a tak se šla zeptat své matky, proč jí to neřekla.
„Mami, proč si mi to neřekla?“ ptala se nechápavě Hanička.
Ale její mamka řekla jen: „Co?“
A Hanička řekla: „No to s Elou, to, že jsem její příbuzná.“
A její matka odpověděla: „Co?“ I když přesně věděla, co Hanička myslí, snažila se to nějak zamaskovat. A tak dělala co nejvíce věcí, aby ji neslyšela, nakonec ale pochopila, že to nemá cenu, a tak začala Haničce vyprávět.
„Věděla jsem, že to někdy přijde, ale nechtěla jsem, aby tak brzo. Ale co, jednou jsem ti to říci musela. Jednou jsem byla s tvým otcem venku a potkali jsme její babičku, která nám oznámila, že jste příbuzné z toho důvodu, že její teta je sestra mojí mamky, o čemž jsem nevěděla, a tak jsem si to zapsala do deníku. Ale pokud ti to tolik vadí, klidně se ti omluvím a koupím ti, co budeš chtít.“
Ale Hanička jen odpověděla: „Mami, já jen chci, abys mě naučila se s tím vyrovnat.“
A tak mamka Haničky šla k mamce Ely a řekla jí, aby Haničce uspořádaly párty.

Když Hanička přišla domů ze školy, nevěřila svým očím. Před ní stála Ela a omlouvala se jí za vše, co jí v životě provedla. A tak se obě usmířily, daly si dort, zahrály hry, chodily spolu do školy, plnily spolu domácí úkoly, skákaly panáka, oslavovaly narozeniny a svátky, učily se spolu na písemky a další věci. Obě se měly už navždy rády, a to jen díky deníku Haniččiny maminky, která si ho vedla jen proto, aby si ho mohla přečíst její dcera a její manžel a všichni, kterým tak hrozně věřila.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *