Valentýnka od Gity Hrdličkové

Valentýnka pro Alexu Spiderwickovou

Milá Alexo,
Tvé obrázky jsou kouzelné! Plné magie toho nejušlechtilejšího druhu. Zkrátka kouzelné.
Že se to řekne o něčem, co člověk načmárá, naskicuje, načrtne, nakreslí, a nebo dokonce (i se vší svou pílí do onoho úkonu vloženou) namaluje, je docela běžné. Průměrný mudla tím vyjadřuje svou kreativitu v oblasti myšlenkových pochodů na nejvyšší možné míře, protože by stejně tak dobře mohl prostě jen říci, že je ten obrázek „hezký“ – ale to říká každý, takže je třeba vyvinout určitou mozkovou činnost a pochvalu náležitě vylepšit. I když ale z takového člověka – samozřejmě po velkém úsilí jeho šedé kůry mozkové – konečně vypadne, že je ten obrázek „prostě kouzelný“, pořád má namysli, že je „prostě hezký“.
Chtěla bych Ti touto cestou popřát o něco více kouzelnických fanoušků než těch mudlovských, protože kouzelníci znají pravou podstatu magie a dokážou ji náležitě ocenit. Takový obdivovatel se pak před obrázkem zastaví a nechá ho na sebe působit, aby k němu mohla malba či kresba promluvit. Ne nadarmo se říká, že obraz někoho oslovil. Ony totiž obrazy skutečně mluví, ale jen někteří z kouzelníků (zejména ti znalí umění barvokouzlení) jim rozumí.
Ať každý Tvůj obrázek nalezne nejen nadšené diváky, kteří ho hltají očima pro krásu jeho barev, ale i nadšené posluchače, kteří se na vlnách své fantazie nechají přenést do příběhu, který dané dílo vypráví. Ať se vždy najdou kouzelníci, kteří tuto magii ovládají a neváhají sdílet své prožitky s ostatními. Ať jsou Tvé obrázky inspirací pro jiné. Pro ty, kteří pokračují v onom kouzelném příběhu a sami ho dále obohacují a opatrují ho jako krásnou květinu s omamnou vůní našich snových krajin.
Já jsem jeden z nich. Nechť je nás stále víc.
Protože Tvé obrázky jsou kouzelné. Miluji je. A proto Ti posílám tuto kouzelnickou valentýnku.

Tvoje učednice v barvokouzlení
Gita Hrdličková

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *