Ty potvory vám vlezou všude! od Veri

Double-drabble do soutěže A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci! Vydáno v původním znění bez úprav.

Po dlouhém dni jsem si šla konečně odpočinout, když tu se najednou ozvalo ze špajzky „Ty potvory nám vlezou úplně všude!“ Ječák to byl nezaměnitelný, zaručeně mé drahé polovičky, nechápala jsem však, proč se tak rozčiluje. Zvedla jsem se (dovedete si představit, jak se mi chtělo) a šla se podívat, co se děje.  Manžel stál u regálu, v ruce držel své oblíbené sušenky, evidentně si šel tajně dopřát půlnoční svačinku, a rozčiloval se. V balení už zase našel podivnou larvičku připomínající mudlmola.

Snažila jsem se jej uklidnit, když tu se z vedlejšího domku ozvala dosti podobná věta, s tónem ještě rozčilenějším, než se před chvílí ozval od nás. Tušila jsem, co bude následovat. Sousedka si již dlouho stěžovala na všelijakou havěť na zahrádce, a zrovna ona to nese hodně špatně. Do jejího záhonku dává všechnu svou energii a škůdci ji vždy dokáží rozčílit. Jako všechny z nás.

Jelikož se blížila půl jedné v noci, rozzuřený výkřik nezůstal bez povšimnutí. Naštvaní sousedé, bez možnosti dopřát si alespoň jednu noc v klidu, se sešikovali venku a, světe div se, aby se podobná rušivá slova neozývala, dali dohromady všechny své znalosti a celou celou oblast ochránili silnými kouzly proti všem škůdcům. Konečně klid.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *