* Vrba ve víru živlů *

Vážení a milí čtenáři a především vážení a milí spisovatelé,

následující řádky jsou určeny Vám všem, kdo s každým nádechem také cítíte tu tvořivou letní energii čtyř elementů, která se prohání všude kolem, tahá za vlasy a chytá za kotníky, chce nás přimět k tomu, abychom se do ní ponořili a začali tvořit. Vrba sama je jako součást přírody od nepaměti ve víru těchto živlů, a oheň, voda, země i vzduch jsou jí každodenními společníky, s nimiž si skvěle rozumí. Ukažme, že jim rozumíme i my!

Čítárna Sub Salix tak přináší zbrusu novou letní soutěž, kdy každý z účastníků prokáže, zda porozumí všem čtyřem živlům natolik, aby s nimi dokázal nějakou dobu pobýt, dostal je pod kůži a nakonec je spoutal do slov ve třech tradičních disciplínách, tedy do veršů, do dlouhé prózy a do stoslovného drabble. Účastnit se může každý obyvatel hradu, který udrží brk a sebere odvahu – od nováčků až po otrlé stařešiny. V průběhu prázdnin se odehrají 4 týdny ve znamení 4 živlů, vždy s vypsanou hradní soutěží na dané téma. První z nich bude vypsána již zítra. Každý příspěvek odeslaný do těchto soutěží bude zveřejněn tady v čítárně.

Pro přehlednost – tady jsou termíny vypsaných soutěží, které nás čekají, aneb kdy posílat jednotlivé příspěvky:

2. – 8. 7. OHEŇ

16. – 22. 7. VODA

30. 7. – 5. 8. ZEMĚ

13. – 19. 8. VZDUCH

V obdobích mezi živlovými týdny budou přijatá dílka postupně vydávána, aby se Vaším uměním mohlo pokochat celé kouzelnické společenství.

Můžete za celé prázdniny poslat dílko jedno nebo třeba šest, ale kdo ovládne všechny živly ze všech stran a pošle všech 12 kvalitních příspěvků, bude se moci pyšnit titulem Mistr nebo Mistryně živlů a může se těšit i na finanční odměnu, která po prázdninách jistě přijde vhod. Ale i pokud neporozumíte do detailu všem čtyřem živlům a pošlete do soutěží byť jen jedno dílo, drobná odměna je jako pro všechny účastníky živlového klání přichystaná i pro Vás.

*

Protože víme, že o letních prázdninách jsou všichni vírem živlů odnášeni na různé dovolené, je zde možnost dílka poslat i předem: pokud víte, že v daných živlových týdnech budete mimo hrad nebo internet, můžete svá dílka napsat kdykoliv dříve a poslat je PŘED ukončením termínu pro daný živel buď skrze brigádu B – Sub Salix a nebo (pokud budete mimo hrad) na čítárnový e-mail (subsalix zavináč gmail tečka com). Vaše díla tak budou přijata do soutěže a zveřejněna v termínu. (Příklad: Vím, že v termínu vody nebudu na hradě, takže můžu kdykoliv před tímto termínem, ale nejpozději 22.7. poslat dílka k živlu voda mailem spolu se svým kouzelnickým jménem a informací, že jde o příspěvek k živlu voda. Pokud to pošlu až 23.7., mám smůlu, nedostanu nic.)

*

Věřím, že nic nebrání tomu, abyste se s energií živlů pustili do psaní, tak tedy hodně zdaru, těším se na Vaše příspěvky!

Milé čtenářky, milí čtenáři,
ostrý brk a tunu inspirace přeje
Helenia Kukková


Autorkou obrázku je Hekatea Centaurix.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *