Halloweenské horůrky – Andra Tigers

Vše začínalo jako obvykle. Dorian se probudil v chlévě, v komoře nebo v koutě nějaké hospody. Když mu štěstí přálo, první, co ráno uviděl, byla dívčí tvář. Něco pojedl, popil a vydal se do nástrah londýnských ulic a jejich obyvatel.

S mírným úsměvem obcházel kolemjdoucí, co nejtišeji se kolem nich otočil, strčil ruku rychle do jejich kapes nebo tašek a vytáhl obsah. Peněženky, jídlo, klíč nebo snad nůž či rtěnka. Dorian bral všechno. Co šlo prodat, prodal na černém trhu v nejzapadlejší čtvrti Londýna.

Ten den bylo šero. Tmavé ulice obcházelo jen několik zamračených lidí, kteří mezi sebou prohodili stěží pár slov. Rychle obstarávali potřebné a vraceli se zpět do svých obydlí. Londýňané byli při špatném počasí ještě tišší, než pro ně bylo obvyklé.

Dorian přesto ukradl několik věcí. Nebylo toho tolik jako v jiné dny, ale přesto to stačilo, aby se Dorian na černý trh vydal. I na něj dopadala pochmurná nálada. Vítr foukal víc a víc. Měl pocit, jako by jej obklopovaly stíny. Nevěděl, zda jej šálí zrak, ale zdálo se mu, jako by viděl nějakou mužskou postavu, která sem nepatřila. Šedivý oblek, ladná, skoro neslyšitelná chůze a kamenný výraz. Šel před Dorianem a zíral před sebe. Dorian přimhouřil oči. Připadalo mu, jakoby muže už někdy viděl. Ty tvrdé rysy si pamatoval. Ale odkud toho muže zná? Studoval jeho tvář. A na jeho mysl přišel ten večer, kdy jeho ruka v kapse byla chycena rukou tvrdší a silnější, než byla ta jeho. Dorian tenkrát zpanikařil. Rukou nahmatal nůž ve svém rukávu a prudce zabořil hrot do mužova kabátu, na boku. Dorian sklopil zrak a našel na boku muže ránu, stále krvácející. Šedý muž se na něj zlověstně ušklíbl.

Dorian se zachvěl a se zatajeným dechem prošel kolem muže. Oddechl si, hned nato ho však čekalo další překvapení. Jemu vstříc kráčela vysoká žena v prostých bílých šatech, s dlouhými černými vlasy. Dorian věděl, že oči má jako to nejtemnější nebe. Bradu měla vysoko zvednutou, jako obvykle. Kolem krku měla stále uvázanou pevnou smyčku z tlustého provazu. Zastavil se a zíral na svou nevěstu. V mysli se mu vybavila noc, kdy Elena zjistila, že je zloděj. A že to byl on, kdo zavraždil jejího otce. Pokusila se ho zabít, Dorian však bezpečně poznal vůni silného jedu, který několikrát viděl na černém trhu. V noci, když se jeho družka vedle něj na loži třásla strachem nebo snad očekáváním, kdy jeho nastávající konečně zemře, vzal provaz a dívku uškrtil.

Dorian cítil palčivou bolest v prsou a viděl kamenný výraz své nevěsty. Ta se usmála a nůž zarazila ještě hlouběji do jeho hrudi.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *