Subsalixký věstník – Prosinec 2014

Prosinec je měsícem kouzelným. Nejen proto, že je to měsíc dárků, ale také je to měsíc poslední. Po něm jde všechno zase od začátku. Ráda bych vám ale prozradila, na co se můžete těšit v dohledné době v naší čítárně. Tak se posaďte a zahloubejte se do řádků psaných brkem snovým.

Na začátek, než se dostaneme k tomu, co nás čeká, musím a chci oficiálně ukončit soutěž Sedmero umění subsalixkých. Jak jste se již mohli dozvědět, držitelkou Zlatého vrbového proutku po celý jeden měsíc a majitelkou nemalého obnosu se stala Any Dawson. Ještě jednou tedy gratulujeme a děkujeme za účast!

*

A nyní už se dostáváme k tomu slibovanému dění!
Zlatý vrbový proutek má také svou soutěžní minulost. Jeho jméno totiž nesla soutěž, kterou bych nyní ráda obnovila, a tou soutěží je „Zlatý proutek“. Jelikož není nač čekat, začneme hned teď v prosinci. Soutěže se účastní každá povídka v sekci „Svitky pergamenu“, tedy jednorázová povídka. Své povídky můžete posílat až do půlnoci 31. 12. 2014!

3. ledna 2015 pak vypukne hlasování v prvním kole, kde budete moci nominovat až tři povídky. Do druhého kola poté postoupí díla s nejvíce hlasy. Druhé kolo už budou mít v ruce porotci, kteří prozatím zůstanou v utajení. Podrobnější informace k hlasování budou ještě zveřejněny.

Ještě bych ráda zdůraznila, že pokud bude nedostatek došlých povídek, soutěž bude merlinužel zrušena stejně rychle, jako byla obnovena.

Vítěz dostane do měsíčního držení Zlatý vrbový proutek a finanční odměnu, která zajisté potěší. Druhé a třetí místo ovšem také nezůstane bez odměny. Tak se nebojte, zapojte fantazii a usedněte k pergamenům s brkem v ruce.

*

Dále bych ráda upozornila na soutěž „Vánoce Pod vrbou!“, která probíhá až do 23. 12. 2014 ve zdech našeho hradu. Bývá již tradicí, že Pod vrbou nadělujeme dárky, které vy zašlete pro vaše milované. Proto neváhejte a nějaké to dílko jim věnujte. Nebojte se, že byste to snad nesvedli, protože takový dárek svedete všichni. Jde především o ten krásný úmysl věnovat někomu něco, co sami stvoříme. My v naší čítárně se těšíme, jak vám ty dárky krásně zabalíme a poté položíme pod naši vrbu, kde si počkají na své adresáty. Dárek nezapomeňte doplnit nějakým pěkným věnováním. Co se týká podpisu, je zcela dobrovolný, můžete tedy dárek věnovat i anonymně.

*

Na závěr se dostávám k něčemu, co bude v naší čítárně nové. Minimálně ve své podstatě. Stává se vám, že někdy nevíte, co si přečíst, protože prostě nepoznáte, o čem to je, a v polovině čtení zjistíte, že takové téma vás prostě nezajímá? Nebo naopak ve svitcích pergamenu naleznete něco, co už v čítárně polehává opravdu dlouho a i přesto, že se vám to nyní zdá dokonalé, nenalezli jste to dříve? Tomu by mohl být konec! Vše ale záleží jen a jen na vás a na tom, kterak si budete chtít ulehčit hledání vhodného díla navzájem.
Jednou za čas totiž vypíšu na hradě soutěž, ve které budete mít za úkol napsat recenzi až na 3 díla podle vlastní volby a poradit tak ostatním. Oni zase poradí vám, jelikož veškeré vyhovující recenze vyjdou v naší čítárně, kde se do nich budete moci zahloubat. Kritéria soutěže se dozvíte, až ji vypíšu.

***

Toto je pro dnešek konec zpráv z čítárny. Nyní se můžete natáhnout pro další pergamen a zahloubat se do jeho řádků… a pokud přečtete i ten, je jich tu pro vás ještě spousta! A nezapomeňte, že můžete našim autorům zanechat i nějaký ten pěkný komentář či alespoň ohodnotit jejich snahu pomocí známkování pod daným dílem – hodnocení je jako ve škole.

Krásný prosinec plný očekávání!
Lilien Emity Meissed

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *