Setkání po pěti letech od Lucy

Double-drabble – vypracování ze semináře Sub Salix.

„No nekecej!“

„Hahá, nekecám, fakt jsem to já!“

„Bych tě ale vůbec nepoznal, Hermíne,“ Zlatoslav srdečně objal svého dlouholetého přítele, s nímž se neviděl celých pět let. Nemohl uvěřit svým očím. Jednak proto, že jeho starý známý nabyl poněkud snědé barvy, a jednak proto, že mu narostl plnovous a shodil pupek.

„No to já tebe jo, pořád ty stejný elegantní kudrliny, stejnej vlezlej úsměv,“ popichoval ho Hermín a oprašoval si hábit od sazí z krbu. Právě se vrátil ze své mise ze střední Afriky, kde pomáhal místním čarodějům s utajením před mudly, a šel odevzdat hlášení na ministerstvo.

„Tak jak ses měl? Na cos přišel?“ vyzvídal Zlatoslav a v očích mu zablýsklo. Hermín si toho ale nevšiml a nic netuše se rozpovídal o nebezpečných soubojích mezi domorodými kmeny, které vládly pradávnou magií. Zlatoslav poslouchal s až nepřirozeným zájmem, hltal každé slovo.

„Dost, dost,“ zastavil ho po chvíli a žoviálně se zasmál, jak to uměl jen on. „Je to příliš zajímavé, Hermíne, a také příliš tajné,“ rozhlédl se po atriu, „neměl by to slyšet každý, že?“ Znovu nahodil onen okouzlující úsměv. „Co takhle se sejít na čaji o páté? U tebe doma? Skvěle, budu tam!“

Zlatoslav nečekal na odpověď a zmizel.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *