Setkání po pěti letech od NaSaŠí

Double-drabble – vypracování ze semináře Sub Salix.

Objal ji. „Neboj se, nikdo to nezjistí. A král už teprve ne,“ zašeptal do ucha a čelem se opřel o její týl. U boku se mu houpal toulec s šípy, které brzy bude muset použít. Byl ve službách krále, o kterém věděl, že si hodlá vzít jeho milou. To pomyšlení ho zabíjelo.
„Když na tebe přijdou, zabijí tě, musíme být opatrní,“ povzdechla si princezna Eloran. Sevřela mu ruce ovíjející se jí kolem pasu a zahleděla se do dálky. „Nechci si ho vzít,“ řekla po chvíli. Awryn si ji otočil čelem k sobě a pohlédnul na ni. Takové chvíle byly vzácné, neměli možnost být moc často sami.
„To nedopustím, nechci, abys byla nešťastná. Věříš mi?“ zeptal se a vzal jí obličej do dlaní. Jeho smaragdově zelené oči hleděly do těch jejích třpytivých. Dvojice milenců chvíli stála v naprostém tichu, byl slyšet jen ševel podzimního listí padajícího na vlhkou zem. Schylovalo se k bitvě. K bitvě o princezninu ruku, kde ubohý voják neměl příliš mnoho šancí, oba dva to věděli. Oba dva věděli, jaký bude mít jejich láska konec, šťastný rozhodně ne. Ale ani jeden z nich si to nechtěl připustit.
„Věřím,“ zašeptala slova, která se nesla po větru dál a dál.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *