Setkání po pěti letech od Janel

Double-drabble – vypracování ze semináře Sub Salix.

Když se ohlédla a v davu zahlédla plavé, téměř bílé vlasy, chvíli se tomu zdráhala uvěřit. Zrovna tady na ministerstvu, mezi všemi těmi lidmi? Morální kredit jeho celé rodiny byl hluboko v mínusu. Nakonec právě kvůli úšklebkům a zamračeným pohledům, které mu lidi věnovali, uznala, že to musí být on. Mířil přímo směrem k ní, ale neviděl ji. Ostatně jako kdykoli jindy. Mrazivé chvění, které jí přeběhlo po páteři, ji na chvíli vrátilo do školních let, která nebyla tak vzdálená. Přiblížil se, jejich oči se střetly. Znejistěla, ale pak se narovnala v ramenou. Porazili Voldemorta, sakra, tohle ji nemůže rozházet.
Očividně byl zaskočený tím, že ji vidí, snad ještě víc než ona.
„Grangerová,“ ucedil nakonec sevřenými rty a úplně nepatrně pokývnul na pozdrav. V uších se jí rozezněla ozvěna opakující pořád dokola „mudlovská šmejdka“. Kolikrát to od něj slyšela, tímhle povýšeným hlasem.
„Ahoj, teto!“ Malý světlovlasý chlapeček se vynořil zpoza mužových zad a pevně se ho chytil za ruku. Musela se usmát. Ta léta už byla pryč.
„Malfoyi,“ pokynula mu o poznání vřeleji a šla si po svých. Skoro by odpřisáhla, že i v jeho tváři se odrážela jakási smířlivost. A proč by ne. Vždyť je to už pět let.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *