Pro Samanthu

Vánoční dárek od Elizabeth Gibsonové pro Samanthu Ulvenovou.

Není to tak dávno, co jsem byla malý nováček, který nic nevěděl, neznal a ani se do ničeho moc nemotal. Neznala jsem, jak to tu chodí, co se dá všechno dělat a spoustu dalších věcí, které jsem se během té doby naučila a dozvěděla.
Pamatuji si, jak jsem moc nevnímala zbytek koleje, měla jsem pár kamarádů a ten zbytek spíš jenom pozorovala, jak to ostatně dělám i u mudlů. Tehdy jsem nevěděla, co je správné a jak by se to všechno mělo dělat. Nejvíc na mě doléhal přístup několika lidí, a tak mi přístup těch, které jsem moc neznala, připadal zvláštní.
Pamatuji si, jak jsi mi připadala ty. V té době jsem neznala tolik věcí, a tak jsi mi někdy připadala jako ta tajemná osoba nahoře, co se snaží dělat víc než ostatní, víc než Sophi. Ne že by se mi to nelíbilo a podobně, jen mi to připadalo trochu zvláštní. Ale jak doba postupně ubíhala, zjistila jsem, že na tom vlastně není nic zvláštního.
Začala jsem si tě cenit, protože jsi mi docela připomínala mě a já si najednou nepřišla tak divná se svými jedenácti předměty – dobře, ty jsi nehrotila, ani nehrotíš, zato zvládáš to, co já bych nikdy nezvládla. Měla jsem k tobě respekt a ten mi zůstal. Jenom se jeho část přeměnila. Místo primusky jsi mi začala být prostě naprosto pohodovou osobou, která je sice trochu bláznivá – vážně – povolit mi přihlášku do Sedmiboje a udělat mě prefektkou? 😀 Vzpomínám na to sezení s primuskou, kam jsem dorazila jediná, a ty jsi mě s tím návrhem nevykopla oknem. Dokážeš si cenit návrhů jiných a přijímat je.
Cením si tě proto, že jsi skvělá kamarádka. Ale hlavně primuska. Svým způsobem jsem rozhodnutá, že pod žádným jiným primusem bych asi prefektkou nezůstala, protože jsem si na tebe zvykla a nedokážu si představit, že bych měla to všechno dělat jinak a posílat jiné osobě. Jsi úžasná, jak to všechno zvládáš. Úkoly, vedení, mudlovskou školu a to všechno ostatní. A přitom se stále usmíváš, dokážeš poradit a pořád jsi skvělá, prostě ty, naše Samička. 🙂
Veselé Vánoce, Samičko. Mám tě ráda. 🙂

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *