Kapitola první: Marlock

Marlock je podnikatel z Irska (alespoň to o sobě říká). Vyrobil a poslal do oběhu dvě počítačové hry. Jedna se dostane do rukou Martymu a Jackovi. Doma to Martyho vcucne do počítače a hned na začátku se pozná s krásnou dívkou Stellou z Anglie. Ta získala druhé vydání hry. Podaří se jim překonat všechny mise a zarazit tak přicházející konec světa?

Bylo pět minut před půlnocí. V Central parku bylo prázdno až na jeden zamilovaný pár. Těsně nad zemí se snášel mlžný opar. Tato romantická atmosféra vylákala tyto dvě hrdličky na noční procházku. Nebyla to jen romantická atmosféra, měla v sobě i něco hrůzostrašného, co by jen málokdo dokázal popsat. Zamilovaný pár se usadil na lavičku. Muž se rozplýval nad svou vyvolenou, ale ta si ho nevšímala. Upírala svou pozornost do dáli. Tam se z oparu mlhy začala zhmotňovat postava, která se k nim blížila. Byla blíž a blíž, až se ocitala na dosah ruky milenců. Pomalu otočila hlavu a pohlédla na ně svýma krví podlitýma očima. Jen to milencům stačilo, aby vzali nohy na ramena.

Postavě se na tváři rozhostil šibalský úsměv, ale nechala milence na pokoji. Postava byla dlouhá a štíhlá, oblečená v dámských úzkých šatech a na hlavě měla dámský klobouk. Z dálky vypadá jako žena, ale když si líp prohlédnete obličej, spatříte na něm jisté mužské rysy. Vlasy nejsou vidět, protože má na hlavě klobouk, a to vytváří dojem plešatosti. Štíhlý obličej zase dodává dojem umrlčí lebky. V ruce drží podivnou hůl s růžovým krystalem na vrchu. Jednoduše řečeno, bubák na první pohled.

Tajemný muž došel až ke konci Central parku, který je ohraničený plotem. Postava tiše zanadávala, ale pak pozvedla hůl a vykřikla: „%ˇ!?:_!L!!§.“ Krystal se rozzářil do tmavě červena a z hole vyšel červený paprsek. Muž namířil hůl na zídku a ta s hlasitým prasknutím vybouchla, až se ozval alarm z nedalekého auta. Cesta dál byla volná.

Muž pokračoval nočním New Yorkem, ale náhle se zastavil před obchodem s elektronikou. Chvíli jen tak koukal do výlohy, když tu se z jeho klobouku ozvala znělka z filmu Kill Bill.

Muž sebou trhl a zanadával: „Tahle nejnovější technika mě přivede do hrobu.“ Sundal si klobouk a objevila se hustá hříva temně černých vlasů. Nikdo by ani netušil, že by se mu pod klobouk všechny vlasy vešli. Muž se chvíli prohraboval ve vlasech a pak z nich něco vyndal. Byl to mobilní telefon: „Haló?“ řekl muž a z telefonu se ozvalo: „Kruci, Marlocku, v téhle době se nosí něco jiného než ve 14. století. Jestli ještě někoho takhle vyděsíš a ty se prozradíš, zemřu!“ Marlock si pro sebe zamumlal: „Sliby, chyby,“ a z druhého konce se ozvalo: „Už máš plán, jak ovládnout svět?“ Marlock se usmál a znovu pohlédl do výlohy, ve které se pyšnil přepychový počítač. „Mám.“

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *