* Žánrové drabblování – konec! *

Milí stoslůvkoví pisálci,
drazí čtenáři a návštěvníci Sub Salix,

od 1. do 30. října zápolili hradní milovníci drabbles s nejrůznějšími žánry a formami, v nichž měli za úkol sepsat vždy každé tři dny jedno drabble. Celkem proběhlo deset kol, tedy deset drabbles, každé jiné.

Do klání se v jeho průběhu zapojilo 49 úžasných autorů, někteří pod svým jménem, jiní využili možnosti ukázat svá drabbles světu anonymně. Celkově jste poslali ke zveřejnění neuvěřitelných 222 drabbles, vskutku magické číslo, jen co je pravda! Zdatní matematici mezi Vámi už jistě přišli na to, že to je v průměru 22 a kousek drabblete na jedno kolo. Nejlépe se Vám psal dopis, nejhůře pak šlo básnění… Nu, na tom zapracujeme zase příště! Kolem a kolem se však sešla spousta kvalitních drabbles všech žánrů i forem – dobrá práce!

Celý říjen se statečně drželo a se všemi žánry popralo hned 12 autorů, což je číslo, které zdaleka převyšuje mé očekávání! Gratulujeme Vám i nám k úspěchu. 🙂 Jsou to spisovatelé, kterým jde psaní stoslůvek skoro samo, mají neotřelé nápady, ovládají taje českého jazyka, zvládnou se vrhnout po hlavě do pisatelské výzvy a z tohoto boje vyjít vítězně a se ctí.

Jeden z dotyčných autorů si nepřál být jmenován, ale ostatní jména tu jistě mohu zmínit. Byli to v abecedním pořadí , , , , , , , , , a . Bravo!

Za vytrvalost a um obdrží každý z nich finanční odměnu – symbolicky 10 srpců za 10 drabbles, a všichni se mohou těšit na diplom, který zaznamená jejich úspěch – 1000 slov, která v průběhu října sepsali. Všech 12 získá navíc jako odměnu poctu nejvyšší – na celý listopad jim bude propůjčen Zlatý vrbový proutek, který si tito borci opravdu zaslouží.

Čítárna ale s odměnami nekončí. Všichni ostatní spisovatelé, kteří poslali do Žánrového drabblování alespoň 3 kousky, mohou očekávat pamětní list a malou drobnůstku, která je snad podpoří v dalším psaní…

Všechny odměny čekejte v průběhu následujících hodin a dnů.

* * *

Příspěvky z jednotlivých kol najdete v následujících šuplících, všechna žánrová drabbles Vás pak čekají v rubrice s názvem klání. Užijte si je, opravdu stojí za to!

ŽD1 – dopis ŽD2 – sci-fi ŽD3 – komedie

ŽD4 – horor ŽD5 – deník

ŽD6 – pohádka ŽD7 – rozhovor

ŽD8 – romantika ŽD9 – báseň ŽD10 – fantasy

Příjemné počtení za redakci Sub Salix
přeje Helenia Kukková


Žánrové drabblování pro Vás připravily:

Korektura a vizuální úprava článků: Áine Adair a Helenia Kukková.
Logo soutěže a grafika: Magnolia Rafaela Calder.
Šéfredaktorka: Helenia Kukková.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *