Dobro a zlo

Autor: Mejllin Vilozová

O dívce, co prožije štěstí i neštěstí života

Chirsten byla něco přes sedm a půl roku stará čarodějka. Už v tak raném věku však přemýšlela o věcech dobra a zla.

Uplynulo sedmnáct let a Chirsten vyšla ze školy a jako plnoletá se rozhodla, že bude cestovat a poznávat věci dobra a zla. Jak řekla, udělala. Vystěhovala se z rodného Londýna a začala putovat Anglií. Asi rok putovala sama, pak se však jednoho večera v kavárně potkala s jedním kouzelníkem. Jmenoval se Josh, zamilovali se do sebe a byla to láska na první pohled. V té chvíli Chirsten poznala, co to je dobro.

Chirsten a Josh tak začaly cestovat společně. Cestovaly skoro dva roky, pak už ale Chirsten dál putovat nemohla, byla totiž těhotná. A tak s Joshem koupili dům v jedné kouzelnické vesnici a usadili se tam. Asi dva měsíce po té se Chirsten narodila holčička Thereska.

Thereska rostla jako z vody a už měla tři roky. Chirsten s Joshem však byli velmi nervózní. Blížila se totiž (mudlovská) válka.

Dva měsíce nato válka opravdu vypukla. Jedné bouřlivé noci vtrhli do vesnice, ve které žili Chirsten s Joshem, nepřátelští vojáci. Všem kouzelníkům vzali hůlky, pak všechny muže, ženy i děti odvlekly do svého ležení a následně je pak popravili. V té chvíli Chirsten poznala, co to je zlo.

Odeslat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *